Ochtenddilemma's

Elf reacties

Als ik 's morgens onder de douche sta, bevind ik mij meestal nog in het onbewuste voorstadium van ontwaken. In dit stadium geschieden de meeste processen, zoals haar natmaken en inzepen, tandenpoetsen en haar uitspoelen, nog volledig autonoom. Het wordt pas interessant als de eerste indrukken van de dag ook daadwerkelijk mijn bewustzijn bereiken, meestal het verwarrende besef dat er iets mis is met de temperatuur van het water. Hoewel ik namelijk schijnbaar redelijk in staat ben om in mijn diepslaap zowel de warme als koude kraan open te draaien, is het uiteindelijk nooit helemaal goed. Soms is het net iets te koud, maar meestal zweeft de watertemperatuur ergens in de schermerzone tussen comfortabel en eerstegraads.

En daar begint de ellende, ik kan namelijk nooit onthouden welke kant ik de kraan op moet draaien om de bende op de goeie temperatuur te krijgen. Deels komt dat natuurlijk door het recente ontwaken, maar ook de opstelling van de badkranen, zoveel anders dan de kranen op de wastafel, is verwarrend. En dan volgt het dilemma: draai ik de ene kant op en word ik door het koude water woest uit mijn relatieve gevoel van welbehagen gerukt, of draai ik de andere kant op en loop ik de rest van de dag met een pijnlijke, rode rug?!

Geen situatie om keuzes te nemen, net iets te warm is tenslotte net iets beter als net iets te koud. Liever het gevoel van zachtgekookt haar dat sissend en stomend op mijn hoofdhuid plakt en dat meestal na de eerste lik gel is verdwenen, dan een wrede, klaarwakkere schijndood gevolgd door minimaal een half uur bibberende kippenvel. Dan maar laf en dan maar veilig n?t iets te warm...

Overigens zijn er na dit ontweken dilemma nog wel andere hobbels te nemen. Denk maar eens aan het bereiken van dagdekkende okselfrisheid. Deodorant, intiemspray, haarlak, voetenspray, voegenreiniger, ontstopper.... Tering! Die bussen voelen in je halfslaap allemaal hetzelfde aan...!!

Door Suffie

Vrijdag 14 Januari 2005 te 12:53 pm

Geplaatst in Het leven

elf reacties

 1. In ‘Honderd jaar eenzaamheid’ plakken mensen die de funktie van objecten overal briefjes met begeleidende en instruerende teksten op.

  Vryage

  Vryage

  (URL)

  14-01-’05 13:19

 1. Voor mensen als u hebben ze thermostaatkranen uitgevonden. Werkt bij ook wonderwel :-)

  Storm

  Storm

  (E-mail ) (URL)

  14-01-’05 13:31

 1. @/vrijage: heb ik geprobeerd, met half open ogen en een beslagen bril blijkt dat niet helemaal perfect te werken

  Frans54

  Frans54

  14-01-’05 13:46

 1. daar heb ik nou nooit last van!

  karin

  karin

  (URL)

  15-01-’05 10:47

 1. De haren wassen met hondenshampoo en daarna de tanden poetsen met Sperti…………klinkt u dat bekend in de oren??

  Opa-Buiswater

  Opa-Buiswater

  15-01-’05 15:49

 1. Daar zit een tandenborstel in!!!
  Omdat die zo op wattenstaafjes lijkt…
  Bij Suffie is het werkelijk ‘Nomen Est Omen…’

  Dr.D

  Dr.D

  (URL)

  15-01-’05 16:04

 1. @ Frans54: douchen met een bril op?

  ton

  ton

  (E-mail ) (URL)

  15-01-’05 18:59

 1. Nee maar op het plankje beslaat die ook en zonder zie ik helemaal niets (met trouwens ook niet in dit geval)
  . Resultaat: de scheergel en de deospray staan nu zover mogelijk uit elkaar op een vaste plaats!

  Frans54

  Frans54

  15-01-’05 22:52

 1. Getver! Ligt bij Opa-B de Sperti naast de tandpasta?! Veder voor Suffie: houden zo. Je moet tenslotte ?rgens wakker worden en de badcel lijkt me daarvoor wel een veilige plaats. ;-)

  Critical Error

  Critical Error

  16-01-’05 18:04

 1. Of een keer wat minder de metromannelijke flesjes en busjes in je badkamer plaatsen.

  Jay

  Jay

  (URL)

  18-01-’05 17:10

 1. I like your website alot…its lots of fun… you have to help me out with mine…

  meta

  meta

  (E-mail ) (URL)

  16-03-’06 20:25

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.