Roosteren

Drie reacties

Mijn broodrooster stamt uit de vorige eeuw. Toen ik lid werd van de VARA kreeg ik hem als nieuw abonnee kado, een uiterst nuttig en socialistisch geschenk waar ik in de loop der jaren veel plezier van heb gehad. Na een wat onwennige start leerden we elkaar waarderen, werden een team. Ik stopte er witte sneetjes brood in en hij maakte ze bruin. Later buitte ik zijn talenten verder uit, maakte er tosti's mee en nog veel later merkte ik dat ook pitah's er prachtig geroosterd uitkwamen. Hij roosterde broodjes voor me met salami, ham, Old Amsterdam, Maaslander, Coburgher en andere exotische kaas- en vleeswarensoorten, altijd trouw en zonder morren. En ik op mijn beurt haalde af en toe het schuifje aan de onderkant los om de soms blauwgroene en pluizige overblijfselen van vele maaltijden te verwijderen.

Van het weekend weigerde hij ineens dienst. Toen Suffinnetje hem wilde corrigeren kreeg ze prompt een oplawaai van hier tot aan Jericho en sloegen meteen alle stoppen door, waardoor netwerk, wekkers en andere gevoelige apparaten prompt volledig van streek raakten. Van de broodrooster was in ??n klap ??n ding overduidelijk: hij was stuk!

In de loop der jaren heb ik een aardige reputatie opgebouwd voor wat betreft het reanimeren van witgoed. Zo wist ik -zoals u wellicht in mijn archieven terug kunt vinden- enige tijd geleden onze vaatwasser in een langdurig gevecht succesvol nieuw leven in te blazen, deed ik hetzelfde bij die van mijn schoonouders, en wist ik middels een zware, maar uiteindelijk succesvolle operatie, de wasmachine van een medelogster van een bijna fatale BH-beugel te bevrijden.

Maar mijn broodrooster laat ik met rust. Het is goed zo. Jarenlang heeft hij mij trouw gediend, honderden broodjes en tosti's heeft hij me geschonken en ik vind dat de tijd is gekomen dat hij zijn verwijderingsbijdrage mag gaan verzilveren. Het is mooi geweest, zijn tijd zit er gewoon op. Morgen breng ik hem weg naar een inleverplaats, uiteraard met het nodige respect en eerbetoon. En misschien, h??l misschien zelfs, zoek ik in de loop van volgende week wel een opvolger uit. Niet uit gebrek aan respect, maar omdat een gezin nu eenmaal een broodrooster nodig heeft.

Overigens gaat het met Suffinnetje ondertussen een stuk beter. Als ze de komende nacht goed doorkomt, mag ze morgen van de beademing af!

Door Suffie

Woensdag 19 Januari 2005 te 12:50 am

Geplaatst in Het leven

drie reacties

 1. Het broodrooster heeft een mooi leven gehad.. Enne, beterschap aan Suffinnetje!

  CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  19-01-’05 01:57

 1. Weet je wel wat Suffinnetje anders voor zo’n permanentje kwijt zou zijn geweest.
  Van deze besparing moet toch makkelijk een waardig opvolger in dienst te nemen zijn.

  Frans54

  Frans54

  19-01-’05 09:09

 1. Zet hem in godesnaam in de goede kist op de inleverplaats, want voor je het weet heb je Hermann de Oberm?hlgefreiter achter je kont aan en kost het inleveren van een simpele rooster ( brood doet ie niet meer) je twee dagen vanwege de administratieve rompslomp. ( je kunt wel raden dat ik van de week aan de beurt was………….)

  Opa-Buiswater

  Opa-Buiswater

  19-01-’05 09:53

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.