Ontwikkelingshulp

Acht reacties

Ooit viel ik tijdens een verjaardagsfeestje in een gesprek tussen mijn toenmalige en haar iets oudere zusje, waarin de laatste klaagde dat ze zo'n moeite had met klaarkomen. Mijn vriendinnetje, nooit te beroerd om een ander de helpende hand toe te steken, stelde prompt haar vibrator ter beschikking om te kijken of dat misschien verbetering bracht. 'Zoja', zei ze, nippend van haar Bailey's, 'dan kan je er mooi zelf eentje kopen en dan krijg ik deze wel van je terug.' En aldus geschiedde, aan het eind van de avond vertrok zusjelief met een hardplastic mini-amsterdammertje, compleet met een setje extra batterijen, een foudraaltje voor het vervoer en een aangebroken doosje non-alcoholische reinigingsdoekjes. En gezien de manier waarop ze met haar toch al niet onbevallige bipsje heen en weer schudde toen ze naar de auto liep, had ze er vertrouwen in.

Uit de reacties van de toenmalige overige aanwezigen, maar ook uit reacties die ik later mocht ontvangen, is mij ondertussen gebleken dat het uitwisselen van recreatief gereedschap onder dames op enige weerstand stuit. Sterker nog, de meeste dames vertikken het om een dildo naar binnen te schuiven die ooit door een ander gebruikt is geweest, zelfs niet nu er reinigingsmiddelen op de markt zijn die beter desinfecteren dan de gemiddelde autoclaaf in een doorsnee academisch ziekenhuis. 'Je weet nooit van te voren waar ie in heeft gezeten' zei een mevrouw in een bar mij een keer met een vies gezicht, om vervolgens door te gaan met het oppikken van haar vierde one-night stand die week.

In ieder geval verklaart dit wel waarom er geen tweedehands markt in dit soort zaken is. Heeft u wel eens zo'n advertentie gezien?: "TK. Vibr. Comet, m. ronddr. balletjes, zgan. 150 gebr. uren, binnenw. onlangs. geh. gereviseerd, werkend te zien. TEAB." In ieder geval niet op Markplaats, daar ontbreekt de rubriek "gebruikte seksartikelen" geheel en ook Ebay zwijgt in alle talen over een eventuele vibrator-swap.

Evengoed lijkt me dat een enorme kapitaalvernietiging op te leveren. Er zullen vast vrouwen zijn die hun lievelingsspeeltje blijven gebruiken tot de schilfers en flarden eraf vliegen, maar de meesten zullen toch in het kader van de broodnodige variatie met enige regelmaat overstappen naar nieuwere modellen. En wat gebeurt er dan met de oudjes? Worden die weggegooid of netjes bewaard in een afsluitbare lade? Hebben die nog emotionele waarde of worden die gewoon afgedankt?

Een beetje goede vibrator kost al gauw zo tegen de honderd euro, maar heeft indien eenmaal afgedankt door het ontbreken van een tweedehands markt geen enkele restwaarde, al verkeert het apparaat zelf nog in nieuwstaat. Dat rechtvaardigt de vraag of we hier niet iets mee zouden moeten willen! Misschien loont het de moeite om dildogebruiksters heen te helpen over de totaal irrelevante schroom om gebruikte dingen in hun kut te stoppen en alsnog een tweedehands vibratormarkt op te zetten! Maar waar ik ook aan zit te denken is een inzamelpunt van gebruikte, maar wel gave seksspeeltjes om deze vervolgens door te zetten naar ontwikkelingsgebieden en derde wereldlanden, waar ongetwijfeld een schrijnend tekort aan dit soort luxe hebbedingetjes bestaat. De vraag is dan alleen of je die dingen daar dan tegen matsprijzen moet verkopen, of ze in het kader van ontwikkelingshulp gratis moet uitdelen.

In het laatste geval is het misschien een idee om die actie door de katholieke hulporganisaties te laten bekostigen. Zodra de dames daar leren omgaan met hun nieuwverworven speeltjes, zullen ze in die contreien namelijk een stuk minder condooms nodig hebben!

Door Suffie

Donderdag 20 Januari 2005 te 1:16 pm

Geplaatst in Seks & Lust

acht reacties

 1. Als mijn grijns nog breder was geweest had de term “binnenoor” een geheel nieuwe betekenis gekregen.

  Frans54

  Frans54

  20-01-’05 13:55

 1. Ik raad de Butterfly aan. Ik ken mensen die hun vriendje erg dankbaar zijn voor dit cadeau. En het kost maar rond de ?25,00 ;-)
  http://www.sudesh.nl/weblog/pivot/entry...

  Maar d’r schijnen ook ‘balletjes’ te zijn. Toch eens vragen aan Luna wat het precies is.

  Sudesh

  Sudesh

  (URL)

  20-01-’05 17:37

 1. Luna dus toch een vrouw met ballen, grijnzzzz
  baaideweej Suffie de dansschool is waar ik les heb en de site is door mij RDesign gemaakt vandaar.

  Richard

  Richard

  (URL)

  20-01-’05 17:55

 1. Sudesh, daar zijn verschillende uitvoeringen van, maar de basis wordt gevormd door twee balletjes (geisha-balletjes), die in de vagina gedragen worden om de vagina- en bekkenbodemspieren te trainen. Je hebt hele mooie, met oosterste landschappen en belletjes erin, maar ook rubberen, al of niet met uitsteeksels en andere extra’s, en met een touwtjes aan elkaar verbonden. Het schijnt dat er vrouwen zijn die er enorm op klaarkomen vanwege de vibraties van het tegen elkaar tikken, maar het dragen van een slipje is aan te bevelen want ze maken een enorme klereherrie als ze eruit kletteren!

  Overigens geldt ook hier dat je zowel de vlindertjes als de balletjes weinig op ruilbeursen tegen zal komen…

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  20-01-’05 17:56

 1. @Richard: Vandaar…

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  20-01-’05 18:25

 1. Ja zeg kom. Die trildingen zijn altijd nog te gebruiken als massagestaaf voor al te pijnlijke spieren. Dat is tenslotte ook hoe Wehkamp er altijd mee adverteerde.

  ijsbrand

  ijsbrand

  (URL)

  20-01-’05 21:05

 1. Dan zal deze site zich waarschijnlijk in uw warme belangstelling mogen verheugen:
  http://opendildonics.org/index.html

  Zuur!!!

  Zuur!!!

  (E-mail )

  20-01-’05 22:14

 1. Een mooi en menslievend stuk!

  Verbal Jam

  Verbal Jam

  (URL)

  21-01-’05 15:10

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.