Eeuwigheidswaarde

Zes reacties

Van belangenbehartigers moet je het maar hebben! Vorige week kreeg ik een afschrift van mijn bank in de bus met daarop een bijschrijving van ? 68,50, afkomstig van de Buma/Stemra. Voor mij was dat een reden om een mal dansje in de keuken te doen, niet vanwege de astronomische hoogte van het bedrag maar om hetgene wat deze betaling impliceerde.

Geld, roem en overvloedige seks beschouw ik persoonlijk als een zeer valide motivatie om muzikant te worden, maar veel muzikanten en componisten streven bovendien ook naar een stukje eeuwigheidswaarde. Mijn laatste compositorische wapenfeit aan een commercieel uitgebrachte CD stamt uit het eind van de vorige eeuw en de storting van een klein bedrag door de organisatie die de rechten daarvan op eerlijke wijze verdeeld, was voor mij het bewijs dat er nog steeds mensen moesten zijn die zich af en toe een exemplaar aanschaften of in ieder geval in het openbaar ten gehore brachten. Zoveel jaar na dato toch een stukje dichterbij eeuwigheidswaarde, meende ik zo.

Gisteren lag er een brief in mijn bus van de Buma....:

'Geachte heer Suffie,

Uit onze administratie is gebleken dat u uw abonnementsbijdrage voor 2004 tweemaal heeft voldaan. Het teveel betaalde bedrag, ? 68,50, hebben wij ondertussen naar uw rekening overgeboekt.

Hopende u hiermee van dienst te zijn geweest...(..)'


Natuurlijk, eigen stomme schuld. En als ze het niet hadden gedaan had er vermoedelijk geen haan naar gekraaid, want mijn financi?le administratie is te vergelijken met een die van een na het overlijden van de hoofdfiguur snel in omvang en geloofwaardigheid slinkende politieke partij.

Maar wat een kutmanier om iemand zijn illusies te ontnemen....!

Door Suffie

Zondag 23 Januari 2005 te 11:32 am

Geplaatst in Absurdica, Het leven

zes reacties

 1. Ik vind dat ze het nog symphatiek opgelost hebben: ze hadden ook gelijk de acceptgiro voor de contributie 2005 bij kunnen sluiten.
  (het is natuurlijk niet uit te sluiten dat die maandag in de bus zit)

  Frans54

  Frans54

  23-01-’05 12:54

 1. Het is je eigen stomme schuld. Wat wil je nou?

  karin

  karin

  (URL)

  23-01-’05 13:22

 1. Erkenning, Karin! Erkenning!

  Heft in dramatische pose de armen op

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  23-01-’05 14:34

 1. Ocherm, dat is wel een zwaar gelach ja. Er is maar een oplossing, ga weer aan de (muziek)produktie!

  CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  23-01-’05 14:57

 1. Zucht…mannen!

  karin

  karin

  (URL)

  23-01-’05 16:32

 1. @Cin: tijd, lieverd! Tijd…!

  @Karin: ik had voor mezelf ook al besloten er niet aan te beginnen… ;-)

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  23-01-’05 17:27

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.