Schnappi

Zes reacties

Ik zal maar eerlijk zijn: ook ik was eens een actief carnavalsganger. Niet als feestvierder, maar als trombonist in een blaaskapel. Dat had weinig van doen met muzikale ontwikkeling, maar alles met dansmariekes. Dansmariekes en muzikanten waren namelijk tijdens de carnavalsviering organisatorisch gelieerd aan elkaar en trokken dus veel met elkaar op. Daarnaast werden dansmariekes over het algemeen min of meer op vorm geselecteerd, hielden van een goede slok en hadden kleren aan die tijdens de pauzes in de kleedruimte vrij gemakkelijk even opzij te schuiven waren.

Ondertussen heb ik toch enigszins afstand genomen van die tijd. Dat heeft te maken met een gegroeid moreel besef over seksualiteit en de plaats van de vrouw daarin, maar ook met de inmiddels van huwelijkswege opgelegde monogame beperkingen. En in alle eerlijkheid, schrap je de belangrijkste attracties uit het carnavalsgebeuren, dan blijft er niet zo veel meer van over.

Toch kon ik tot voor kort met enig plezier aan die tijd terugdenken, totdat onze oosterburen de carnavalshit van dit jaar introduceerden: "Schnappi, das Kleine Krokodil", de titelsong van de gelijknamige kinderserie waar heel Duitsland -en ondertussen ook zo'n beetje alles onder de grote rivieren in Nederland- spontaan van uit de bocht vliegt.

Nu heb ik in de loop der jaren al aardig wat carnavalskrakers voorbij horen komen die zowel tekstueel als muzikaal gezien een ernstige belediging waren voor het intellect van de gemiddelde luisteraar. Maar Schnappi slaat werkelijk alles! Okay, Schnappi zal wellicht in eerste instantie zijn gemaakt voor de allerjongsten, maar iemand is kennelijk ooit op het idee gekomen om deze treurigheid in het carnavalscircuit in te voeren. God hebbe zijn ziel...!

Deze gruwel dient te worden bestreden. Gisteren, tijdens de rampzalige carnavalsuitzending van 'Alive and Cooking', waarin Schnappi zo'n beetje elke vijf minuten voorbijkwam, bedacht ik mij dat ik bereid was om al mijn herinneringen met betrekking tot carnaval op te geven als dit duivelse feest met terugwerkende kracht zou ophouden te bestaan. Moeiteloos en zonder enige spijt!

Voor die loslopende dansmariekes hadden ze toentertijd vast wel een andere invulling gevonden...

Door Suffie

Maandag 07 Februari 2005 te 10:56 am

Geplaatst in La musique

zes reacties

 1. Hoorde ik laatst niet het lied: “ Schnappie das Geile Krokodil” ? Misschien had ie die dansmariekes gevonden…….

  Opa-Buiswater

  Opa-Buiswater

  07-02-’05 11:09

 1. Ah, fijn, nog iemand die een duidelijk beeld heeft van deze zo onschuldig lijkende aanval van onze oosterburen op ons gehoor en verstand.

  Richard

  Richard

  (URL)

  07-02-’05 11:39

 1. Ik wil het niet weten. Wat een gekte…

  paul

  paul

  (E-mail ) (URL)

  07-02-’05 20:09

 1. ze hadden ons ook al proberen te strikken van dat programma :)
  hahaha
  maar we hebben lekker NEE gezegd..

  vergifjuh

  vergifjuh

  (URL)

  07-02-’05 21:07

 1. Schni Schna Schnappi :-)

  Carlo B.

  Carlo B.

  20-02-’05 02:28

 1. Es kommen doch tolle Sachen aus dem Osten. Die wissen da wenigstens noch, das Wein, Weib & Gesang zusammen gehoeren.

  Und wer hat hier schon in letzter Zeit nochmal mit seinen Kumpels zusammen gesungen?
  Keiner doch, oder? Seien wir mal ehrlich: wir Neiderlaender kennen doch nicht mal mehr Lieder, die alle zusammen singen koennen.

  Lawyerzwelgje

  Lawyerzwelgje

  (E-mail )

  20-02-’05 11:43

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.