Kleine Suffie scant virussen

Twee reacties

Toen ik een klein half uurtje geleden naar boven liep om even een doekje door de jacuzzi te halen, lag Kleine Suffie nog in diepe slaap. Voor wie Kleine Suffie kent zal dit bericht wellicht reden zijn om de wenkbrauwen in een diepe frons te trekken. Kleine Suffie's faam voor wat betreft het opstaan op onchristelijke tijden is namelijk onovertroffen, die voor wat betreft zijn ochtendlijke overactiviteit wellicht nog meer.

Maar goed, alles heeft een reden: Kleine Suffie is ziek. Ook dat zal een aantal mensen opmerkelijk vinden, door zijn verblijf in een Roemeens kindertehuis in de eerste 22 maanden van zijn leven heeft Kleine Suffie namelijk een weerstand opgebouwd waar een rioolrat uit New Dehli stinkend jaloers op zou moeten zijn. Om het maar eens in computertermen te gebruiken (wat voor veel mensen nou eenmaal veel begrijpelijker is): Suffie heeft een dijk van een analoge virusscanner. Edoch, ook de beste virusscanners moeten af en toe worden ge-updated, en daar is Kleine Suffie nu dus hard mee bezig.

Juist omdat hij door z'n opmerkelijke weerstand vrijwel nooit ziek is, komt zo'n virusje hard bij Kleine Suffie binnen. Vooral op psychisch niveau. Kleine Suffie zwelgt bij ziekte in zieligheid, met zo'n gevoel voor drama en grandeur dat alleen al het aanhoren van de amechtige geluidjes die hij in zijn bed maakt je de tranen in je ogen doet schieten. Suffie is intens zielig en trekt werkelijk alles uit de kast om dat te laten merken. Na een nacht vol hoesten, kuchen, snotteren, jammeren en andere uitingen van ziekte en drama, is hij duidelijk op. Geen wonder dus dat hij nu uitgeteld zijn uurtjes ligt in te halen.

Ik denk dat ik er zo nog even bijkruip. Niet omdat ik ziek ben of zo, maar omdat ik als gewetensvolle vader nu eenmaal vind dat je met dit soort hulpkreetjes iets moet. Ook 's nachts....

Door Suffie

Vrijdag 11 Februari 2005 te 12:20 pm

Geplaatst in Het leven

twee reacties

 1. Kijk, zo’n vader willen alle kinderen wel. Of anders, daar hebben alle kinderen recht op.

  paul

  paul

  (E-mail ) (URL)

  11-02-’05 19:09

 1. Wij vaders weten best wat goed is toch?

  Rick

  Rick

  (URL)

  11-02-’05 20:41

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.