Suffie gaat voor de elite

Vijftien reacties

Wellicht is het u wel eens opgevallen dat Suffie er op dit weblog een vrij elitair regime op nahoudt. Geen of weinig plaatjes van blote vrouwen of snelle auto's, geen verslagen van dart-, boks- of voetbalwedstrijden en weinig tot geen foto's van brute stapfestijnen, orgies, gangbangs of andere personeelsuitjes. Nee, Suffie probeert op zijn log iets te cre?ren met een hoog intellectueel niveau en een bijna voorbeeldige beschaafdheid.

Om deze hoge standaard te kunnen handhaven heeft Suffie in zijn reactietool een functionaliteit ingebouwd die het ??ncelligen tamelijk lastig tot vrijwel onmogelijk maakt om een reactie te plaatsen. Wie voortaan een reactie wil plaatsen, zal eerst een eenvoudige vraag moeten beantwoorden om op 'plaats reactie' te kunnen drukken. Het gniepige zit hem echter in de eenvoud van de vraag. Staat er bijvoorbeeld een vraag als 'wat is de voornaam van Maartje van Weegen', dan zullen velen daar een dubbele bodem in verwachten en antwoorden geven als 'Johan Vlemminckx', 'seksloze truttigheid' of 'KRO', terwijl de echt nadenkenden onder ons deze list feilloos zullen doorzien en met het enige juiste antwoord komen: Maartje.

Suffie hoopt met deze simpele, doch eenvoudige maatregelen het niveau van dit log hoog te houden. Bovendien schijnt het ook goed te werken tegen geautomatiseerde spam, en dat is ook mooi meegenomen.

(Ook een elitefilter cq. anti-spamtool nodig? Kijkt eens op http://www.i-marco.nl/pivot-blacklist/, ook voor andere logtools)

Door Suffie

Zondag 20 Februari 2005 te 1:38 pm

Geplaatst in Het leven

vijftien reacties

 1. Nu het antwoord op deze vraag door u al bekend gemaakt is, kan ik ook eindelijk weer eens reageren, waarvoor mijn dank.

  Micheline

  Micheline

  (URL)

  20-02-’05 13:53

 1. Het wordt tijd dat die silly-question-hack eens wordt aangepast voor MT. De bijna perfecte oplossing. (Na het uitroeien van alle spammers…)

  Eric

  Eric

  (URL)

  20-02-’05 13:59

 1. @Eric: het grappige is dat de Blacklist plus spamquiz optie gebaseerd is op MT-Blacklist…!

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  20-02-’05 14:03

 1. Ronduit verschrikkelijk, tegenwoordig moet je op elk log een ludiek vraagje invullen. De lol van het reageren gaat er toch wat vanaf hoor ..

  CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  20-02-’05 15:01

 1. Helemaal mee eens, Cin. In alle eerlijkheid vind ik een reactietool die volstaat met Texas Holdem of andere spamshit echter nog veel erger.

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  20-02-’05 15:21

 1. Maartje heet eigenlijk……Bernhard?

  MIBI

  MIBI

  (E-mail )

  20-02-’05 16:00

 1. Huh, wat? &9omsdcjcis…. gaat iets mis.

  Paul

  Paul

  (E-mail ) (URL)

  20-02-’05 18:11

 1. Het ludieke vraagje is NOG niet speciaal nodig hoor! Op dit moment blokt ‘OSA’ nog alles. En zo niet kun je ook nog HashCash overwegen aan te zetten hoewel dat wel javascript vereist. Als de spam er doorheen begint te komen kun je altijd dan nog de silly question aanzetten.

  Ik heb dat erin gemaakt met name om alvast ‘op het ergste voorbereid te zijn’.

  En Suffie> in feite is het enige MT-Blacklist dat erin zit het feit dat ik de lijst met expressions van de MT-Blacklist gebruik. Verder is het ‘nieuwe’ software. Moest ook wel want MT-Blacklist is Perl en Pivot is in PHP ;-)

  Marco

  Marco

  (E-mail ) (URL)

  20-02-’05 18:49

 1. Ik zal nu dan maar even reageren, want wie weet kom ik door de volgende vraagronde niet meer zo gemakkelijk heen…

  En dan plant ik nu in ieder geval nog even heel spammig mijn site-linkje bij u neer. Wie weet hou ik er nog een bezoeker aan over… ;o)

  Jannie

  Jannie

  (E-mail ) (URL)

  21-02-’05 00:24

 1. @Marco: ik had de OSA en Hashcash niet geinstalleerd omdat in de readme stond, dat deze nog niet volledig uitontwikkeld waren. Misschien moest er maar eens een gooi naar doen…;-)

  @Jannie: te laat! Zie Blogroll….!

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  21-02-’05 10:49

 1. @Suffie> Oh jawel hoor! OSA, Hashcash en spamquiz zijn uitontwikkeld. Laatste bugje in spamquiz is nu ook gefixed (koekje probleem). Bij HashCash staat alleen dat ik het niet support (lees: domme vragen beantwoord) omdat die iets lastiger te installeren is. Je moet nl. 3 snippet tags gebruiken, de blacklist file editten om een pad goed te zetten en een .js file op de juiste plek zetten. Da’s voor sommigen een brug tever ;)

  0.8.7(b) heeft momenteel 0 known bugs. (gelukkig)

  Marco

  Marco

  (E-mail ) (URL)

  21-02-’05 11:44

 1. Moet te doen zijn… okay, ik ga installeren en kijken hoe het afloopt. Doe ik dat amoebe-filter tijdelijk weg… ;-)

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  21-02-’05 12:01

 1. naarBlogrollkijkt
  … kijk, daar word ik nou best vrolijk van!
  rodelopervoorhordesbezoekuitlegt

  Jannie

  Jannie

  (E-mail ) (URL)

  21-02-’05 23:55

 1. Wel een beetje jammer btw, dat als je dan een keertje vergeet Maartje
  in te tikken; je er via een vreemdsoortige heuvelweg weer uitgeknald wordt!
  En weer opnieuw je riedeltje in moet tikken (ja ik ben een volhouder ;o).

  Jannie

  Jannie

  (E-mail ) (URL)

  21-02-’05 23:57

 1. De nieuwste versie onthoudt ‘Maartje’ in een koekje als je het de eerste keer goed intikt.

  Marco

  Marco

  (E-mail ) (URL)

  23-02-’05 01:33

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.