Bed en beenderen

Twee reacties

Er zijn tijden geweest dat ik op elke ondergrond sliep waar ik mijn hoofd maar op kon neerleggen. Ik viel moeiteloos in slaap in talloze hemelbedden, ledikanten, stretchers, britsen en hangmatten, maar ook op sofa's, driezitters, bedbanken, divans, leunstoelen, ziekenhuisbedden en zelfs op operatietafels. Waren er geen reguliere zit- of ligattributen voor handen, dan kwam ik zonodig ook prima in slaap op gloeiende zandstranden, bevroren bergweiden, aan elkaar geschoven tafels, gangpaden van bussen en vliegtuigen en bodems van boten, en desnoods zelfs in badkuipen, gangkasten, hondenmanden en dakgoten.

In de afgelopen jaren is mijn lijf echter een stuk kieskeuriger geworden. Niet alleen leveren rotsbodems, grintpaden en asfalt tegenwoordig aardig wat problemen op met in slaap vallen, maar ook meer reguliere slaapplaatsen worden niet langer door mijn gestel gepruimd. Ongetwijfeld komt dat door mijn waterbed, dat kreng verwent mijn lijf gewoon te veel. Zoveel zachtheid, ondersteuning, warmte en comfort, geen wonder dat m'n botten en spieren hun neus ophalen voor minder.

Toen ik vele jaren geleden alweer mijn eerste waterbed in Huize Suffie liet installeren, was dat vooral omdat Suffinnetje nogal wat last had van haar rug. En inderdaad, het hielp. Maar tegelijkertijd begon ik een intollerantie op te bouwen voor slaapplaatsen die minder comfortabel lagen. Ik begon slechter te slapen op vakantie of bij logeerpartijtjes, lag soms hele nachten wakker als ik na een fiks conflict in het logeerbed terechtkwam en een uurtje de oogjes sluiten op de bank was er al helemaal niet meer bij.

Afgelopen week verbleef ik in het kader van een training enige dagen in een hotelletje aan de Nederlandse kust. Resultaat: een gebroken rug en een gevoel in mijn ribbenkast alsof de intercity Utrecht-Roosendaal en Tabo de Witte Olifant er een ruzie om een parkeerplek op hadden staan uitvechten. Als een gebroken, oude man beweeg ik me door het huis, 'au' roepend bij elk kuchje en de adem inhoudend bij elke onverwachte beweging. En als ik zo, al lijdend door mijn huis beweeg, vraag ik mij af of het dit allemaal wel waard is. Zou ik niet beter een gewoon matras aanschaffen? Misschien minder gerieflijk, maar wel beter voor mijn mobiliteit!

Dat brengt dan wel weer een volgend probleem met zich mee: Suffinnetje. Zij zal het absoluut vertikken om afstand te doen van haar geliefde waterbed, met alle gevolgen van dien. Maar goed, er zijn tijden geweest dat ik bij elke vrouw in bed sliep, waar ik mijn hoofd naast kon leggen. En dat is gelukkig nog steeds zo...

Door Suffie

Zaterdag 26 Februari 2005 te 6:25 pm

Geplaatst in Seks & Lust

twee reacties

 1. Ander alternatief: vaker in de logeerkamer slapen. Ja ok, je moet er dan wel veel voor over hebben maar het kan ..

  CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  27-02-’05 05:03

 1. Je rug kan toch wel wat hebben? ;-)

  karin

  karin

  (URL)

  27-02-’05 12:55

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.