9 - 1 =..

Eén reactie

Toen ik vanmorgen de Suffiemobiel opstartte werd ik prompt getracteerd op een aantal verontrustende bijgeluiden. Na een moeizaam op gang komen van de motor, wat gepaard ging met het nodige aan geschok, geschud en geratel, klonk er een harde bonk die klonk alsof er iets stevigs tegen motorkap of schutbord klapte. Toen de motor zijn gebruikelijke geknor hervatte zag ik nog net hoe een grijswitte kat onder de auto vandaan spoot, om vervolgens onder de auto van de buren post te vatten, mij onderwijl met wraakzuchtige ogen aankijkend.

Het eerste wat ik me na de aanvankelijke schrik vol opluchting bedacht, was dat het beest een tamelijk ongeschonden indruk maakte. Toen herinnerde ik mij ineens die buurman die ooit meende iets aan zijn V-snaar te moeten doen terwijl de motor nog draaide en waarvan ik even later samen met de ambulancebroeder een handvol vingerkooitjes uit het motorcompartiment stond te vissen om op ijs te leggen. Ik bedacht mij dat het vrijwel onmogelijk was een verblijf in zo'n krappe ruimte, vol bewegende, draaiende en scharnierende delen te overleven zonder ook maar iets aan poot, oor, vinger of oog op te offeren. Het simpele feit dat de betreffende kat mij nu schijnbaar volledig intact vanonder een andere auto dood zat te kijken, kon maar tot ??n conclusie leiden: de kat was daadwerkelijk gesneuveld, had ??n van zijn negen levens ingeleverd en was vervolgens ongeschonden herverschenen.

Toen ik vervolgens wegreed vanuit mijn parkeerplek en er geen stoffelijke resten op straat bleken te zijn achtergebleven, groeide mijn ongerustheid tot een nieuw hoogtepunt. Waar waren alle losse onderdelen van dat kreng gebleven? Zaten die vastgedraaid en bekneld in de bewegende delen? Moest ik wachten tot de ontbinding zodanig was gevorderd dat de stoffelijke resten als geurige drab van de motor af op straat zouden druipen? Of zou rivaliserend ongedierte de overblijfselen vannacht uit het motorcompartiment wegroven, met het risico morgenochtend zelf slachtoffer te worden van het ontbranden van de vierpitter?

Ondertussen weet ik ??n ding zeker: zolang er geen olielampjes beginnen te knipperen of ruitensproeiers beginnen te schuimen, blijft de voorklep dicht. En dat zelfde geldt voor eventuele geurtjes vanuit de verwarming. Over een maand of drie is de Suffiemobiel aan de beurt voor z'n APK. En de garagehouder die deze schone taak al vele, tevreden jaren op zich neemt mag best wel een keertje weten waarom hij iedere keer zo'n dikke fooi krijgt...

Door Suffie

Dinsdag 01 Maart 2005 te 8:47 pm

Geplaatst in Het leven

Eén reactie

  1. En nu maar hopen dat kat de komende nacht zijn wraakzuchtige oogjes en zijn gebit niet op de remleidingen richt om te kijken hoeveel levens een Suffie heeft.

    Frans54

    Frans54

    (URL)

    02-03-’05 00:28

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.