Deskundologie

Zes reacties

Op één of andere manier bestaat in mijn omgeving het idee dat ik een deskundige ben op het gebied van dildo's en vibrators. Ongetwijfeld vindt dit idee zijn oorsprong in de vrij expliciete stukjes op dit weblog over dit onderwerp, maar ook het feit dat ik een vriendin heb die 'in de industrie' werkzaam is, zal zeker ook een rol spelen. Niets mis met zo'n label, maar soms is er wel eens enige sprake van gewetensnood.

Vorig jaar zat ik op de koffie bij een vriendin die mij onomwonden meedeelde dat ze in het bezit was van een 'klassieke' tarzan en graag van mij wilde horen of een eventuele overstap naar de Tarzan 'Jane' te overwegen viel. Nu weet ik natuurlijk best wel iets van die krengen af, maar hoe kan ik nou oordelen over een apparaat dat ik zelf niet kan gebruiken? Ik kan meepraten over de zichtbare effecten op dames die ik ooit met zo'n ding heb bewerkt of over de prestaties van onze huisvoorraad, ik sta open voor de ervaringen die vrouwen op verjaardagsfeestjes met elkaar uitwisselen en ik lees aandachtig de recensies en besprekingen in de bladen. Maar zelf zo'n ding naar binnen proppen is anatomisch onverantwoord en dus, vond ik op dat moment, kon ik er eigenlijk niets over zeggen.

Mijn eerste ingeving was dan ook om te antwoorden: 'allebei bagger, lieverd! Wellicht kunnen we beter een uurtje spenderen aan het oefenen van wat organische technieken die goedkoper, effectiever en v??l gezelliger zijn!' Toen bedacht ik me (helaas) dat deskundigheid niet perse aan empirisme ontleend behoeft te worden. Er zijn zat gitaarverkopers -en zelfs gitaarbouwers- die zelf geen noot gitaar kunnen spelen en toch als eminent op hun vakgebied worden beschouwd. En dat zelfde geldt voor deskundigen op heel veel andere gebieden. Waarom zou mijn expertise minder waard zijn omdat ik mij moest verlaten op de ervaringen van anderen? Hoeveel uitstekende voetbalcommentators lopen er niet rond die nog nooit een bal hebben aangeraakt?

En dus antwoordde ik naar waarheid 'dat is afhankelijk van model en uitvoering, maar het grootste voordeel van de "Jane" is dat je hem ook onder de douche of in bad kan gebruiken.' Vriendinlief was tevreden, ik minder. Sommige mensen pochen graag over hun deskundigheid, maar soms lijkt het me véél spannender om dat een keertje om te draaien...

Kutvibrators ook...!

Door Suffie

Zaterdag 05 Maart 2005 te 8:35 pm

Geplaatst in Seks & Lust

zes reacties

 1. Heel leuk stukje! Hahahahaaa!

  karin

  karin

  (URL)

  05-03-’05 21:00

 1. Kijk, ik kan daar, als deskundige, zeer kort over wezen… die Jane is geen aanrader… je KAN ‘m, zeggen ze, onder de douche of in bad gebruiken… MAAR… dat doet-ie dan een keer of 4… daarna mag je een nieuwe bestellen… de allernieuwste generatie Tarzans heeft een veel handigere feature; die gaat uit met 1 druk op de knop… dus dat je niet na je orgasme nog uren blijft trappelen terwijl je zoekt naar de 2 verschillende uit-knopjes… (het klit-ding en het vag-ding)… jaha! Daar kun je bij het volgende verjaardagsfeestje over pochen… over de uitknop…

  je vriendin uit 'de industrie'

  je vriendin uit 'de industrie'

  05-03-’05 21:33

 1. Impliceert u dat ik mij beter op die ‘organische technieken’ had moeten richten?

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  05-03-’05 21:41

 1. Tja, uit eigenbelang had je daar beter voor kunnen gaan denk ik. Maar het siert je dat je overgegaan bent tot gewoon advies.

  CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  06-03-’05 05:11

 1. (Oftewel: gemiste kans man!!)

  CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  06-03-’05 05:12

 1. Echte mannen en vrouwen gaan voor de accuklopboor van Bosch! (spreek uit: ‘bosj’, als je dat na afloop nog kan tenminste).

  Verbal Jam

  Verbal Jam

  (URL)

  06-03-’05 16:39

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.