Macht doet grijpen

Drie reacties

Toen ik van de week bij de sportschool onder de douche stond, kwam N., een oud-studente van me de doucheruimte binnen. Ze stapte naast me onder de warme straal, maakte haar lange, donkere haren nat en vroeg of ik een beetje shampoo voor haar had. Nadat ik de flacon had overhandigd, legde ze haar armen om mijn nek, wreef haar natte, gladde lijf tegen het mijne en liet me weten dat ik altijd haar favoriete docent was geweest.

Prettige bijkomstigheid was dat N. anatomisch gezien ruimschoots binnen de gangbare normen valt, ogen heeft als de oceaan en een glimlach die biljartbalfabrikanten tot wanhoop drijft. Iets minder prettig was het feit dat ik alles gedroomd bleek te hebben, tot het moment dat ik onder het luidkeels roepen van haar naam probeerde mijn shampoo in N.'s haar te smeren, iets waarvoor Suffinnetje weinig waardering kon opbrengen.

Toch zijn ook dromen vaak gebaseerd op essentiële vraagstukken. In mijn bedrijfstak zijn amoureuze of seksuele ontwikkelingen binnen de verhouding student/docent of ondergeschikte/leidinggevende absoluut 'not done'. Meerderen zouden zich kunnen laten be?nvloeden, hun objectiviteit verliezen of zelfs chantabel worden terwijl diezelfde meerderen hun machtsverhouding ook zouden kunnen misbruiken om hun discipelen dingen te laten doen die niet in reguliere arbeidsverhoudingen geregeld zijn.

Al diverse malen heb ik collega's om mij heen voor de bijl zien gaan, al of niet tot plezier van beide partijen. Zelf ben ik vrij strak in de leer, niet vanuit monogame overwegingen, maar uit het oogpunt van integriteit en onafhankelijkheid. Niet altijd eenvoudig, zoals in het geval van N. die mij met haar aanhaligheid en kekke vormgeving niet zelden tot grote hormonale wanorde bracht.

Toch is 'strak in de leer' niet hetzelfde als 'principieel'. Bij K. bijvoorbeeld, die mijn team vorig jaar is komen versterken en met wie er een duidelijke gezagsverhouding bestaat, ligt dat anders. K. is iets minder toeschietelijk dan N., maar maakt dit qua vormgeving ruimschoots goed. En wat meer is: mocht het onwaarschijnlijke geval zich voordoen dat er iets moois tussen ons zou bloeien, dan kan ik de verantwoordelijkheid met een gerust hart bij haar neerleggen. Tenslotte moest zij zo nodig mijn chef worden....

Door Suffie

Maandag 07 Maart 2005 te 10:54 am

Geplaatst in Seks & Lust

drie reacties

 1. jij strak in de leer, zij strak in het leer?

  MIBI

  MIBI

  (E-mail )

  07-03-’05 18:17

 1. Damn shame; die normen en waarden..

  ;-D

  eamel

  eamel

  (URL)

  10-03-’05 00:23

 1. Very interesting & professional site. You done great work.

  darrell

  darrell

  (E-mail ) (URL)

  16-03-’06 20:27

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.