Ankerlijnen

Eén reactie

Vanmorgen bakte het lot Suffie een bizarre poets!

Even voor zeven draaide Suffie met het gebruikelijke stapvoetse gangetje de snelweg op, de kop nog vol slaap en Stenders op drie. Tot zijn verbijstering werd Suffie's bolide, na te zijn opgeklommen tot een snelheid van zo'n 50 kilometer per uur, links en rechts ingehaald door de voertuigen van aarzelend gasgevende chauffeurs, die met blikken van vertwijfeling om zich heenkeken.

Even was Suffie in verwarring. Maar toen drong de verschrikkelijke waarheid tot hem door: Ze waren de file vergeten!!

Met stomheid geslagen gaf Suffie gas en zo behaalde hij vrijwel het gehele traject naar zijn werkplek de maximum toegestande snelheid. Het gemis aan auto's maakte dat het verkeer soepel en vloeiend over de snelweg bewoog, alles keurig op afstand, netjes rechtshoudend en met zicht op een onmetelijke oppervlakte aan asfalt dat gewoonlijk door de auto's aan het zicht werd onttrokken. Onderweg probeerde hij nog te bedenken of hij misschien een zon- of feestdag over het hoofd had gezien.

Om kwart over zeven zat Suffie in een leeg gebouw achter zijn bureau en plotseling maakte een wilde woede zich van hem meester. Hij had verdomme nog drie kwartier in zijn nest kunnen liggen!!

Suffie voelde zich beroofd van zijn zekerheden. Wie of wat kon hij nog vertrouwen? Waar waren de ankerlijnen van zijn bestaan? Gleed de samenleving dan zo af dat hij zelfs niet meer op het Onvermijdelijke Lot van de File kon vertrouwen?

Hij pakte een telefoonboek en begon te zoeken: Fortuyn, P. De mens heeft nu eenmaal behoefte aan ankerlijnen, aan vastigheid, aan de waarden, normen en piketpalen die zijn leven veiliger, betrouwbaarder en dus prettiger en gelijkmatiger maken.

En Suffie wist precies wat hem te doen stond

Door Suffie

Donderdag 17 Januari 2002 te 09:02 am

Geplaatst in Het leven

Eén reactie

  1. Holla and Happy Thanksgiving.

    leona

    leona

    (E-mail ) (URL)

    16-03-’06 20:27

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.