Benauwd

Twee reacties

In de laatste jaren van haar leven was mijn moeder een actief en fanatiek astmapati?nt. Als ze op bezoek ging nam ze een tas vol medicijnen, inhalators, pompinstallaties en ander wapentuig mee, om deze vervolgens op gezette tijden voor zich uit te stallen, waarna ze de hele bende, genietend van alle aandacht, tot zich nam. Voor haar was haar astma een teken dat ze toch geen hypochonder was, maar ook een manier om de zorg en aandacht die ze sinds de dood van mijn vader meende tekort te komen, alsnog op te eisen. Dat ze met haar 'discrete' wijze van medicijngebruik en het bijbehorende circus de mensen eerder afstootte dan dat ze hun aandacht won zag ze niet. Dat wilde ze niet, maar uiteindelijk kon ze dat ook niet meer.

Ondertussen heeft zich ook bij Suffinnetje een vorm van astma geopenbaard, een vorm waarmee goed te leven is maar die haar onder ongunstige omstandigheden behoorlijk dwars kan zitten. En ook in Huize Suffie staan momenteel voldoende medicijnen op tafel opgesteld om onze apotheker aan een nieuwe Mercedes te helpen. Alleen gaat Suffinnetje er iets anders mee om. Volwassener, zou je kunnen zeggen, maar in ieder geval discreter. Feitelijk staat die uitstalling er ook alleen maar omdat ze op dit moment door de bomen het bos niet meer kan zien en ze het overzicht geheel kwijt dreigt te raken. Anders dan mijn moeder heeft ze maar één wens, en ik met haar: die hele chemische pleurisbende zo snel mogelijk wegsodeflikkeren.

Tot dan doet het 'Stilleven met Inhalators' oude tijden herleven. Dat dan weer wel...

Door Suffie

Zondag 13 Maart 2005 te 10:00 pm

Geplaatst in Rotting en Verval

twee reacties

 1. ‘Beterschap’ klinkt ook zo bot bij zoiets. Mag ik het houden op de wens van verlichting voor zowel last als gemoed?

  Lawyerzwelgje

  Lawyerzwelgje

  (E-mail )

  14-03-’05 02:14

 1. Fijn om te weten dat Suffinnetje wel “zo volwassen” is!!

  Richard

  Richard

  (URL)

  14-03-’05 11:45

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.