De roep der natuur

Zes reacties

Door Suffie

Maandag 14 Maart 2005 te 12:18 pm

Geplaatst in Drank & Voer, Het leven

zes reacties

 1. Een cavia vind ik ook niks. Ratten zijn pas leuk als huisdier… tamme ratten bedoel ik dan he. Ze zijn zeer aanhalig, en ze komen zelfs naar je toe als je ze roept (d.w.z. als ze eerst africht met wat lekkere hapjes)

  Wim

  Wim

  14-03-’05 13:33

 1. grappig dat ik me aangevallen voel, in mijn rol als hondenbezitter. maar je hebt wel gelijk: van sommige baasjes mogen hond echt ?lles. Maar t?ch voel ik me aangevallen….

  chant

  chant

  14-03-’05 13:58

 1. En wat is eigenlijk de lol van een vogel in een kooi?

  rob

  rob

  (URL)

  14-03-’05 18:58

 1. Voornamelijk het gezondheidsrisico van honden is hoog, in het bijzonder de poep die geproduceerd word en dan nog bijzonderder de poep van die kleintjes. Zo’n volwassen bouvier-bolus zie je niet snel over het hoofd, maar die van een teckel wel. Menig spier verrekte ik bij het uit het profiel schrapen van deze venijnige keuteltjes. Dan liever caviapoep, kan je gewoon laten zitten.

  MIBI

  MIBI

  (E-mail )

  14-03-’05 19:16

 1. In het geval van de chinchilla (wij hadden er vroeger ook ??n): zo’n beest vindt het niet fijn om geaaid te worden, omdat hij dat zo mee krijgt vanuit de natuur.

  Als hij wordt opgepakt door een roofvogel, laat hij zijn haren los, zodat hij weer naar beneden tuimelt, en vrij is. Kaal welliswaar, maar wel ontsnapt.

  Een chinchilla kun je daarom beter niet aaien zoals je gewent bent: door de vacht strijken. Maar als je hem in z’n nek kriebelt vindt hij dat heerlijk.

  Onze chinchilla was belachelijk tam gemaakt (mijn stiefvader zat avond aan avond in de kooi van het beest om hem zo tam te krijgen) en was wel degelijk sociaal. Je kon hem aanhalen, en hij werd ‘s avonds vaak vrij gelaten.

  Dan spurtte hij de hele woonkamer door, maar kwam af en toe ook even bij je zitten.

  Als hij moe was van al het gespurt, zocht hij een holletje op bij iemand, om daar de rest van de avond te blijven zitten. Jaloezie van de andere twee broers natuurlijk, die het beestje liever bij hun hadden.

  Anyways, een chinchilla is inderdaad lastig te houden als huisdier, maar zeker niet asociaal :-). En in ieder geval vele malen slimmer, grappiger en sneller dan een cavia.

  Rolandow

  Rolandow

  (URL)

  15-03-’05 10:17

 1. Your pictures are great.

  theodore

  theodore

  (E-mail ) (URL)

  16-03-’06 20:27

Leave a Reply