Impulsmoment

Twee reacties

De juffrouw die in het restaurant van de jachthaven de bediening verzorgde, althans mij mijn Grimbergen serveerde, was oogverblindend. Een lelieblank gezichtje vol vage sproetjes, door donkere lokken omlijst, twee enorme ogen van het diepste blauw en een figuurtje dat mijn hormonen deed opwarrelen zoals twee eendenpoten dat doen met het zand in een ondiepe vijver. Toen ik haar bedankte en een complimentje maakte voor de charmante bediening toonde ze mij een lach die het donkere interieur deed oplichten en mijn bloedsomloop enkele seconden deed stokken.

"We blijven" zei ik tegen mijn lief, toen deze met een handvol informatiefolders uit het kantoor van de havenmeester kwam zetten, "ik voel me hier nu al helemaal thuis, het lijkt me niet nodig verder te zoeken." Haar bedenkingen en protesten negerend vulde ik de benodigde papieren in, draafde naar het kantoor en voldeed meteen het verschuldigde liggeld voor de rest van het seizoen.

Terug in het restaurant trotseerde ik de bittere woorden van mijn lief en wenkte het object van mijn meest onrustige fantasi?n om mijn glas opnieuw vol te schenken. "Deze is van mij" zei ze met een stem die het bloed in mijn aderen deed stollen, waarop ze een nieuw glas Grimbergen op een viltje naast het vorige glas plantte. Mijn hart maakte een sprongetje en even vergat ik de wereld om mij heen, inclusief boot, havenmeester, lief en liggeld. "Vanwaar deze eer?" vroeg ik met mij meest zwoele stem. "Omdat het vandaag mijn laatste dag is" antwoordde ze. "Ik heb hier zes jaar gewerkt om mijn studie te bekostigen en ben net afgestudeerd. Volgende week begin ik in de personeelszorg en om dat te vieren geef ik een rondje."

Peinzend nam ik een slokje van mijn bier en bestudeerde de factuur van de havenmeester. Eigenlijk was dat best nog een behoorlijk bedrag...!

Door Suffie

Dinsdag 16 Augustus 2005 te 9:20 pm

Geplaatst in Het leven, Mooi & Warm

twee reacties

 1. Hoe herkenbaar!!!!

  Gewoon

  Gewoon

  (URL)

  16-08-’05 22:51

 1. BONK! ROTFLOL!
  Volgend seizoen maar ergens in een slootje voor anker gaan ;-)

  Marti

  Marti

  (URL)

  17-08-’05 00:27

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.