Sneu

Geen reacties

Een treurige bende, die life- en webloggers. Dat is de strekking van het verhaaltje van Nico Dijkshoorn op WebWereld (voor link zie beneden, Suffie blijft niet aan de gang). Daarmee krijgt hij meteen webloggend Nederland op de achterste benen, Suffie incluis.

Alleen Luna vindt de stukjes van Nico wel grappig en herkenbaar. En dat is niet helemaal onterecht. Nico heeft een leuke stijl van schrijven, is scherp en spitsvondig, zoals het een columnist betaamt. Maar de wrakke beargumentering verraadt zijn valse motivatie en het feit dat hij alleen de buitenkant van het fenomeen belicht.

Nico wil helemaal zijn eigen mening niet met ons delen. Nico wil ons niet behoeden voor een overvloed aan leeghoofdige non-informatie. Het hele webloggebeuren interesseert Nico geen moer. Nico wil gewoon hits! Dat is zijn werk en voor hem betekent het brood op de plank. Niks mis mee, maar doe het dan goed!

De 21e eeuw is de eeuw van de communicatie. Dat betekent dat de media niet langer meer worden gedomineerd door de grootste muilen, de scherpste talenten of de meest betalenden, zoals dat wel het geval is bij televisie, radio en de geschreven media.

Nee, internet is van iedereen. Het lifelog geeft iedereen de kans om de wereld te laten weten wat hem bezig houdt. Voor de ??n is dat de ontwikkeling in de ICT, voor de ander de prijs van het brood. Dat dondert niet, belangrijk is dat het niet langer de happy few zijn die bepalen wat een ander leest of hoort. Ook de minder getalenteerde schrijvers onder ons worden in staat gesteld om hun producten te laten lezen en zo te rijpen in hun talent. Het blijft de keuze van het publiek om te bepalen wat hij leuk vindt of niet, maar als weblogger heeft iedereen de kans om de ander te bereiken.

Nico zet zich daar tegen af. Hij vindt dat ook het web het domein is van de werkelijk getalenteerden. Deze mogen gehoord en gelezen worden, de rest dient zijn mond te houden en netjes mee te deinen met het tempo dat door de incrowd wordt aangegeven.

Tot op het moment dat ook Nico zijn plekje moet afstaan aan iemand die beter is. Of heeft Suffie dat verkeerd begrepen??

Door Suffie

Zondag 20 Januari 2002 te 8:44 pm

Geplaatst in Het leven

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.