Queeste

Drie reacties

Het moet hier ergens zijn, weet ik. Even sta ik stil en laat de motor tot rust komen. Dan geef ik gas en grommend komen de paardenkrachten onder mij tot leven. Ik draai snel heen en weer, laverend tussen palen, bomen en fietsen en kom vloekend tot stilstand voor een hek dat me in de donkere nacht onverbiddelijk de toegang verspert. Achter het hek grijnst het duister me tegemoet, zoals een eeuwenoude tegenstander dat doet tegen een jonge held die vecht voor een nobel en hartstochtelijk doel.

De versnellingsbak kraakt als ik de pook in zijn achteruit ram en piepend jaag ik de compacte Duitser terug over zijn eigen remspoor. Twee snelle, piepende halen aan het stuur en ik kies een alternatief pad door de nacht. De lichtbundels zwiepen voor me uit over het asfalt en verdwijnen plotsklaps in het niets over de kaderand. Ademloos tuur ik het duister in, zie de reflecties van de natriumlampen aan de overzijde in het water.

Dan zie ik het: rood licht! Uitnodigend, trots, krachtig, maar overduidelijk op dat moment alleen voor mij bestemd. Ik lach triomfantelijk en mijn bijrijder kijkt verstoord op. 'Joepie' zegt hij verveeld terwijl ik met mijn vuisten op het stuur trommel. En omdat ik de baas ben weet hij er een glimlach uit te persen. Want al is hij jong, hij heeft gevoel voor loopbaanbeleid en dus is hij blij, samen met mij. Tevreden rij ik naar het meer, met die ene, triviale wetenschap die alleen voor mij bestemd is. En voor haar natuurlijk. Maar daar zal ik u nu niet mee lastig vallen.

Nu nog niet....!

foto: Thomas Schlijper, eerlijk is eerlijk!

Door Suffie

Dinsdag 22 Maart 2005 te 08:31 am

Geplaatst in Het leven

drie reacties

 1. knuffel!

  Marti

  Marti

  (URL)

  22-03-’05 22:29

 1. Dacht ik het niet! (stiekemerds)

  She

  She

  23-03-’05 14:55

 1. kijkt verontwaardigd

  Wie heeft me verraden??

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  24-03-’05 01:18

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.