Keuzes en kansen

Drie reacties

Ik zal er niet zomaar instappen. Menig paljas vindt zichzelf uiteindelijk terug met het leven zoals hij dat ooit had wreed uit zijn vingers gerukt en vervlogen tot een ontastbare herinnering. Terugkijkend naar de verbrande schepen achter zijn rug zal hij zich afvragen waar het mis ging, nutteloos omdat het antwoord duidelijk is en vol spijt om zijn eigen onbezonnenheid. Waardering voor wat je hebt komt pas nadat je het bent kwijtgeraakt.

Ik zal het niet uit de weg gaan. Als je niet meer openstaat voor kansen en vernieuwingen in je leven, ben je eigenlijk al dood. Ambitie en verlangen doen je bloed stromen en laten je lichaam tintelen. Wie leven wilt neemt beslissingen en aanvaart de risico's als een prikkel om het goed te doen. Het onbekende en onverwachte zijn je vrienden in een leven dat je zelf kunt inrichten zoals je dat zelf wilt. Geluk is een keuze, geen lot.

Ik ben in evenwicht met mijn keuzes en heb zicht op mijn mogelijkheden. Ik kan reageren op mijn wereld en verantwoord kiezen tussen hart en verstand. Die keuzes maak ik overwogen en helder, maar ook intuïtief en met mijn gevoel, afhankelijk van de weg die ik kies en de gelegenheid die zich voordoet.

Volwassenheid is een last die slechts weinigen zich kunnen veroorloven. Ik in ieder geval niet...

Door Suffie

Dinsdag 22 Maart 2005 te 4:59 pm

Geplaatst in Het leven

drie reacties

 1. Wie wil er nou volw?ssen worden!?

  Eric

  Eric

  (URL)

  22-03-’05 20:36

 1. Ik vind het erg mooi..

  svemic

  svemic

  (URL)

  23-03-’05 09:05

 1. Mooi geschreven..

  Cleo

  Cleo

  (URL)

  23-03-’05 09:34

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.