Bijl

Zes reacties

Buiten kom ik tot rust. Ik neem plaats op een roestig stuk rioolpijp en veeg mijn tranen weg. Een vrouw op een fiets kijkt me onderzoekend aan, ongerust bijna. Ik negeer haar en haal diep adem om mijn misselijkheid te bestrijden. Ze fietst verder, zonder iets te zeggen.

Het is niet waar, het kan niet waar zijn en het mag ook niet waar zijn. Had ik me al niet eerder eens op het verkeerde been laten zetten? Dat was nu weer zo, anders had ik het wel geweten. Peinzend raap ik een stuk hout op en gooi het tegen een verderop gelegen metalen vat aan. 'Dong' zegt het vat, ik snuit mijn neus en krijg prompt een hoestbui.

Maar stel dat het deze keer wel waar was? Was ik dan wel in een positie om er iets van te vinden. 'Nee' zeg ik tegen mezelf, 'dat ben ik niet'. Twee kinderen die langs komen met een hondje kijken me aan alsof ik een spook ben. Ik glimlach tegen ze en draai me om. Ik hoor ze giechelen. Ik sta op, sluit mijn ogen en haal diep adem.

Het is nu tijd om verder te gaan. Net als die vorige keren, maar nu echt. Misschien...

Door Suffie

Vrijdag 25 Maart 2005 te 01:03 am

Geplaatst in Het leven

zes reacties

 1. Kop op, Thom de Graaf vindt wel weer een andere leuke baan.

  Paul

  Paul

  (E-mail ) (URL)

  25-03-’05 03:11

 1. Let’s elaborate…
  aan tafel of zo.

  MIBI

  MIBI

  (E-mail )

  25-03-’05 04:31

 1. Succes, of zoiets!!

  svemic

  svemic

  (URL)

  25-03-’05 05:27

 1. Ach joh, vaderschap van nieuw kroost is toch geweldig!!

  Richard

  Richard

  (URL)

  25-03-’05 05:54

 1. @Mibi: sowieso…! Latex en sleutel worden geregeld!

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  25-03-’05 10:28

 1. Als je weer eens ging drinken…

  TiSNiX

  TiSNiX

  (E-mail )

  25-03-’05 15:36

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.