Oordelen

Geen reacties

Op de Ceintuurbaan nam ze tramlijn 3, richting Amsterdam Oost. Het was druk en ze moest genoegen nemen met een staanplaatsje op het achterbalkon. Een halte verder stapte en groep jongelui op de tram, opgeschoten jongens met donkere haren en ogen, een donkere tint en dure sportkleding. Ze lachten luid en veel, en praatten tegen elkaar in een taal die ze niet kon verstaan. Toen ze opstapten, botste ??n van hen tegen haar aan.

Onwillekeurig klemde ze haar tas steviger tussen haar benen en legde ze haar hand op de GSM in haar jaszak. Ze zag dat ook andere mensen in de tram waakzaam naar de groep keken. Had ze haar portemonnee nog?

Meteen schaamde ze zich voor haar reactie. Belachelijk! Een paar Marokkaanse jongens stappen de tram in en iedereen raakt in paniek. Alsof ze allemaal stelen en roven. Ze wendde zich af en probeerde over wat anders te denken, maar het lukt haar niet. Bij de Linnaeusstraat stapte ze uit en het laatste stukje naar het zwembad rende ze bijna. Zonder om te kijken.

Hij mocht dan een kind zijn, hij wist hoe het zat. Dat hij niet bij mama in haar buik had gezeten, maar bij een mevrouw die niet voor hem kon zorgen. Daarom had ze hem aan papa en mama gegeven.

Maar het maakte hem niet uit. Papa en mama waren zijn echte ouders. En toen hij de sleutels in de deur hoorde rende hij naar de gang toe. 'Hoi, mama' riep hij, terwijl hij zijn bruine armpjes om haar benen sloeg. Ze ging op haar hurken zitten en hij duwde zijn hoofdje met het dikke, zwarte haar in haar hals.

Maar vandaag lachte ze niet en drukte hem alleen maar ongewoon stevig tegen zich aan.

'Jongetje toch,' zei ze zachtjes. 'In wat voor rotwereld leven we eigenlijk.'

Door Suffie

Zondag 20 Januari 2002 te 9:24 pm

Geplaatst in Mooi & Warm

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.