Rollen

Drie reacties

Als puppy was ik een uitstekende rolschaatser. Dat moest ook wel, want mijn rolschaatsen waren door generaties intensief gebruik zo versleten dat ik een absoluut technisch surplus nodig had om mijn vriendjes in de straten bij te houden. De wieltjes waren versleten, de lagers uitgelubberd en de stuurrubbers waren verpulverd. Voldoende factoren dus om me in de eerste fasen van mijn rolschaatsstudie met enige regelmaat gruwelijk op de bek te doen pleuren. Maar toen de slag er eenmaal inzat bleek ik onverslaanbaar, met name als ik het voor elkaar kreeg om van iemand een paar w?l goed functionerende rolschaatsen te lenen.

Enkele jaren geleden heb ik mijzelf een paar inline skates kado gedaan, in de uitverkoop. Niet dat ik er veel op reed, maar voor mijn toenmalige baas was het aanleiding om in het gebouw stickers neer te hangen met een expliciet verbod op rolschaatsen, skates en ander ongewenst speelgoed. En in alle eerlijkheid, eigenlijk waren ze n?t niet goed genoeg om er echt lekker op te rijden.

Van de week heb ik ze weer eens uit de kast getrokken en mijn collegae getracteerd op een staaltje indoor hogeschoolrijden. Het de baas spelen moet tenslotte ook wel eens wat privileges mogen opleveren. Helemaal soepeltjes ging dat niet. De lagertjes liepen een stuk minder soepel dan voorheen, de wieltjes gleden weg op de vloer en de o, zo handige sluitclips wilden niet goed meer dicht blijven zitten. Feitelijk was het dan ook slechts aan mijn na vele jaren succesvol aangeroepen routine te danken dat ik niet op mijn snuit ging.

En die gescheurde kuitspier, die krijgt de peut van de week ook wel weer aan de praat....!

Door Suffie

Zondag 27 Maart 2005 te 3:54 pm

Geplaatst in Het leven

drie reacties

 1. Laat ik nou eerst denken dat er: “gescheurde sluitspier” stond. Zal wel van de paasgenever komen…. ;-)

  Opa-Buiswater

  Opa-Buiswater

  27-03-’05 23:14

 1. De eerste de beste therapeut die aan mijn sluitspier durft te komen hoek ik in ??n klap naar het Nieuwe Koninkrijk..!

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  27-03-’05 23:17

 1. Oeh, dat zal wel pijn doen – beterschap!

  FlowerGirl

  FlowerGirl

  (E-mail )

  01-04-’05 11:19

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.