'Murphy's Law...'

Geen reacties

Sinds kort rijd ik motor. Niet fanatiek. Suffinnetje heeft een fijne neus voor geld en prioriteiten en we hebben dus geen motor.

Een oude motorwijsheid zegt dat iedere motorrijder minimaal eens in zijn leven 'op zijn plaat' gaat. Welnu, dat klopt. In mijn geval nog tijdens de rijlessen.

Op een landweggetje in de omgeving Harderwijk, sloeg ik vanaf een landweggetje een bospad op en vergiste me in de scherpheid van de bocht. Er middenin viel ik ten prooi aan het samenspel van gravitatie, middelpunt vliedende kracht en het aantal pk's onder mijn zitvlak. Ik voelde de motor onder me wegglijden en zag het aardoppervlak plotseling angstig naderbij komen

In een flits trokken een aantal mensen die ik ooit kende aan me voorbij...

Edwin, politieagent. Rijdt in de nachtdienst naar het bureau. Hij mag wat eerder weg, want hij gaat die dag op vakantie. In de Scheldestraat rijdt hij tegen een kerende taxi en sterft ter plaatse.

Hans. Rijdt naar zijn werk terwijl het waait en regent. Door het water op zijn vizier ziet hij niet zo goed. Ook die inhalende tegenligger niet. Hans is op slag dood.

Linda. Kijkt niet goed uit terwijl ze een voorrangsweg opdraait. Gelukkig rijdt die auto niet zo hard. Ze komt er af met een jaar revalidatie.

Johan. Gaat onderuit. Wacht al drie jaar op een operatie die hem het gebruik van zijn hand terug kan geven.

Hans. Moet uitwijken en rijdt frontaal op een tram. Na vijf jaar en tussenkomst van de ambtenarenrechten, mag hij weer voorzichtig beginnen.


... en toen sloeg de wereld met een allesverdovende klap in mijn rug. Een misselijkmakende pijn in mijn knie en rug. Snel de noodknop indrukken. Zwarte vlekken voor mijn ogen.

De instructeur en mijn medecursist trokken de motor van me af. Toen de pijn een beetje wegge?bt was, bleek de schade aan mens en materieel beperkt te zijn tot wat schaafwonden en krassen op de valbeugel.

Het tweede deel van de eerdergenoemde motorwijsheid zegt dat je na een valpartij het beste weer zo snel mogelijk kan gaan rijden. En dus stapte ik krakend op en hervatte de les.

Toen ik 's avonds in bed de spierpijn voelde opkomen, moest ik ineens denken aan de Wet van Murphy. Als iets mis kan gaan, dan gebeurt dat ook vroeg of laat. Ik had mijn valpartij achter de rug, was verlost van de motorrijdersvloek. Maar wie zei me dat het bij die ene keer zou blijven?

Ik vroeg me af... zouden die anderen dat ook ooit gedacht hebben?

Door Suffie

Maandag 21 Januari 2002 te 9:11 pm

Geplaatst in Het leven

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.