Paus

Acht reacties

De paus is dood. Eindelijk. Dat heeft nogal wat voeten in de aarde gehad, in ieder geval was het maar al te duidelijk dat hij er weinig zin in had. Zielig, zo'n oude man die doodgaat, vindt u niet? Hij heeft tenslotte zoveel voor ons betekend. Ik bedoel, in 26 jaar de hele religieuze beweging 500 jaar terug in de tijd schoppen, da's een aardige prestatie. Daar moet je niet te licht over denken.

JP2 koos voor een sterven zonder medisch ingrijpen, hij wilde namelijk het lijden van Christus eens ervaren. Een tamelijk kansloze missie, de messias was namelijk 33 toen hij aan zijn lijdensweg begon en Karol al bijna 85. Daar valt natuurlijk niet tegenop te lijden. Dan kan je een leuk gebaar maken door een plastich buisje in je strot te duwen, maar dat steekt toch wel wat magertjes af tegen de roestige spijkers die je voorganger door zijn ledematen liet slaan.

Overigens, als je het aan de andere kant bekijkt mag je ook best stellen dat hij zich er met een jantje van lijden vanaf heeft gemaakt. Dat hele medische team om hem heen, daar zal vast de dorpschirurgijn niet bij hebben gezeten. Al dat verzamelde medisch specialisme moet ongetwijfeld in staat zijn geweest om het lijden van de paus met nog zeker een week te verlengen, net zoals hij dat altijd al wilde van de leden van zijn kudde. In dat licht heeft hij straks nogal wat uit te leggen aan alle verlaten schapen die boven op hem zitten te wachten. Al die bijna letterlijk in hun sterfbed verscheurde zielen die maar niet mochten gaan slapen, al die misvormde vruchten die nog zo nodig enkele maanden tot jaren hun lijdensweg moesten volgen. En dat allemaal omdat onze Karel vond dat je het door god gegeven leven geen handje bij z'n vertrek mocht helpen om iemands lijdensweg te bekorten.

Maar goed, voor leiders gelden nu eenmaal andere regels dan voor volgers. En ongetwijfeld vindt onze voormalige kerkleider er straks een uitdaging in om dat aan zijn kudde te gaan uitleggen.

Door Suffie

Maandag 04 April 2005 te 11:53 am

Geplaatst in Absurdica, Het leven

acht reacties

 1. Volgens mij moeten ze gewoon de oude stijl weer oppakken. Jonge Paus kiezen en op z’n 33e aan het kruis spijkeren. Dat is pas het lijden ervaren…

  Eric

  Eric

  (URL)

  04-04-’05 12:58

 1. Ik ben het helemaal met jullie eens.

  Si

  Si

  04-04-’05 16:16

 1. “Hij heeft tenslotte zoveel voor ons betekenD”, is het volgens mij…
  Na correctie mag u mijn reactie gerust verwijderen.
  Puik stukje, overigens!

  de spellingcorrector

  de spellingcorrector

  04-04-’05 16:58

 1. In dit geval heb je tevens mijn idee hierover verwoord. Daarvoor dank.

  Branwen

  Branwen

  (URL)

  04-04-’05 19:00

 1. en wat hebben wij er dan weer mee te maken dat u de paus niet kan lijen… zuurpruim!

  Blague

  Blague

  05-04-’05 13:15

 1. ik vind dit een heel goed stukje!!
  ik ben niet zo gecharmeerd van mannen in jurken die denken dat ze door hun functie het recht hebben onzin te verkopen…

  clover

  clover

  07-04-’05 00:26

 1. amen

  tijger

  tijger

  09-04-’05 13:20

 1. “Ik bedoel, in 26 jaar de hele religieuze beweging 500 jaar terug in de tijd schoppen, (…)” euh; vond je de voorgaande pausen dan w?l vooruitstrevend en zo? :-/

  tbd

  tbd

  10-04-’05 09:12

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.