Niet chronologisch verward

Zes reacties

De auto wacht in de nacht en we drinken champagne uit plastic. Dan huilt de telefoon en dansen we samen op het beton. Over drie dagen ben ik gered. We toeteren tegen iemand die er niet is en bewegen kaarsrecht naar het licht dat niet brandt. In stilte zakken we langzaam omlaag en zwaaien beschaamd naar de man die ons al had gezien. Ik smeer de broodjes die we niet opeten en we nemen nog een slokje omdat de fles inregent.

Ik balanceer succesvol met vijftien liter, ongelijk verdeeld in mijn armen. Dan zakken we weer, ik lieg over onze lengte en betaal de prijs die er voor staat uit het muntgeld dat we bij elkaar kunnen schrapen. We lachen om wat er over ons uit wordt gestort en als je roept dat het niet erger kan worden, gebeurt dat toch. Ik zwaai en vraag om zonnebrandolie, maar we worden niet begrepen. Ik tintel en gloei terwijl mijn kleren zoemend in de rondte draaien en voel de huiswijn door mijn aderen stromen.

We zijn afgetuigd en daarom opgetogen omdat we overal passen, behalve bij de rand van het bos. Ik schat onze hoogte, maar we besluiten te wachten tot de camera onze richting opdraait en het kwartier voorbij is. Toch lopen we in op onszelf en halen we de tijd in die we ons eerder hadden gegund om op gang te komen. We rollen mooi en surfen zachtjes naar een gesloten restaurant waar een aannemer hekken plaatst en hout voor de ramen timmert.

Bij gebrek aan pin laat ik me slingeren naar de luchthaven. Te vroeg nemen we afscheid vanwege de prijs van een Economisch Delict. In de trein glimlach ik mijn slaap weg en weiger mijn gedachten te ordenen. Alles is van belang, maar niets is belangrijk. Alleen het nu...

Door Suffie

Donderdag 14 April 2005 te 09:03 am

Geplaatst in Het leven, Mooi & Warm

zes reacties

 1. Prachtige sfeerzetting en mooi slot.

  frédéric

  frédéric

  (URL)

  14-04-’05 10:16

 1. wouw

  Marti

  Marti

  14-04-’05 10:28

 1. Op vakantie geweest in een Turks nieuwbouwparadijsje?

  Jay

  Jay

  (URL)

  14-04-’05 11:54

 1. @Jay: hebben ze daar bossen dan??

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  14-04-’05 16:11

 1. @suffie: Zeker wel, van plastic uiteraard.

  Jay

  Jay

  (URL)

  14-04-’05 16:34

 1. Psychedelica?

  FlowerGirl

  FlowerGirl

  (E-mail )

  14-04-’05 20:03

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.