Consequent inconsequent

Geen reacties

'Ik ben een pathologisch leugenaar', stelde iemand die voorkwam in mijn boek. Daarmee ontketende hij een kleine burgeroorlog onder de mensen om hem heen. Want als je dat stelt wil dat zeggen dat deze bewering op zich een leugen is en dat je dus geen pathologisch leugenaar bent. Dat betekent op zich dat de bewering waar kan zijn, en zo raak je zo in je eigen hersenspinsels verstrikt dat je er nachten wakker van kan liggen.

Nog zo eentje: Suffie is consequent inconsequent. Dat betekent dat hij daar nooit consequent in kan zijn zonder inconsequent te wezen.

Neem nou mijn schrijfstijl. Suffie schrijft al een paar maanden consequent in de derde persoon, tot irritatie van velen, tot genoegen van enkelen. Juist om niet na de eerste de beste kat ineens van stijl te veranderen, ben ik daar een tijdje mee door blijven gaan. Consequent! Om nu mijn eigen inconsequentie kracht bij te zetten heb ik besloten daar wat minder star in te wezen. Suffie is een mens, en dus van nature labiel... Dat u het maar weet.

Overigens dat boek is van ene Eric Frank Russell. Het verhaal heet 'Diabologica'

Shadow Man - The Life and Works of Eric Frank Russell

Door Suffie

Maandag 21 Januari 2002 te 11:40 pm

Geplaatst in Het leven

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.