Alternatief en toch praktisch

Geen reacties

Ik sta in een grote, dichtgevouwen kartonnen doos met wanden in kleuren die thuishoren in een babykamer. In de wanden tegenover me en links van me zitten vensters uitgesneden van ongeveer zeventig centimeter in het vierkant. Het venster voor me biedt uitzicht op een open plek in een bos, dat thuis hoort in een sprookje van Grimm, vol bloemen, vrolijke bosjes en primaire kleuren. Een kleurig en goed onderhouden pad loopt kronkelend het bos in. Als ik door het venster stap wordt ik door onzichtbare handen zachtjes teruggetrokken in de doos, die er van buiten uitziet als een peperkoeken huisje met vrolijke perkjes er voor.

Het venster links van me geeft vanaf een bergachtige kust uitzicht op zee, een late middagzon werpt zijn goudgele stralen in prachtige schakeringen over het water en doet de nevels die boven de kust hangen wegtrekken. Als ik door het venster heen probeer te klimmen, kantelt de doos, waardoor ik weer naar binnen tuimel.

De therapeute neemt een slokje koffie en glimlacht naar me. 'Je hoeft niet meteen te kiezen, hoor', stelt ze me gerust. 'Neem rustig de tijd, kijk goed rond en probeer voor jezelf uit welk venster het beste voelt.' Ik doe mijn ogen weer dicht en ontspan me. Heb ik misschien mooi even de tijd om eerst even langs de tandarts te gaan...

Door Suffie

Donderdag 14 April 2005 te 1:02 pm

Geplaatst in Het leven, Mooi & Warm

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.