Eerherstel voor een douchekraan

Twee reacties

Van de week kwam ik na een dag intensieve buitenlucht onder een douche terecht die niet de mijne was en bovendien was voorzien van een thermostaatkraan. In mijn vorige huis had ik ook zo'n ding. Heerlijk, maar in de loop der tijd steeds minder betrouwbaar. Het ding werd steeds moeilijker in te stellen omdat de knoppen steeds rottiger liepen. Uiteindelijk stond het kreng rotsvast op een temperatuur die voor de doorsnee gebruiker aanvaardbaar was, mits iedereen er met z'n jatten van af bleef.

Bij deze douche werd ik verblijd met een heldere stroom heerlijk warm water, die echter steeds heter werd. Sommige mensen vinden het heerlijk om heet te douchen, maar dit werd mij wat te gortig. Misschien dat ook dit apparaat niet helemaal goed functioneerde, maar het zou ook kunnen dat het warmer aanvoelde omdat ik nu eenmaal tot op het bot toe nat, koud en verkleumd was.

Wat nu? Aan die knop draaien, iets stuk maken en de toorn van de bewoner over mij afroepen? Mijn broek weer aantrekken, naar beneden lopen en klagen dat de douche zo heet was om vervolgens voor watje te worden versleten? Mijn haar natmaken en net doen alsof? Of gewoon gokken dat mijn warmtebeleving door alle geleden kou subjectief was en er gewoon onder stappen? Ik besloot tot het laatste.

Een goed kwartier later zat ik doezelend aan tafel met een glas rode huiswijn, mijzelf afvragend of mijn hoofdhuid nu zo trok van een overdosis aan buitenlucht of van de eerstegraads verbranding die ik zojuist mogelijk had opgelopen. In ieder geval was ik mij er ernstig van bewust dat ik een kop had als een biet. Ik keek opzij en zag dat mijn metgezellin van die dag, die rozig aan haar wijntje nipte, er niet veel beter aan toe was.

Vertwijfeld zocht ik in mijn GSM naar het nummer van het brandwondencentrum, maar toen bedacht ik me dat zij nog helemaal niet gedoucht had. Ik besloot enkele dagen te wachten of het vel van mijn hoofd los zou laten, maar dat gebeurde niet.

Toch de kou dus. Misschien tijd om weer eens aan thermostaatkraan in Huize Suffie te denken. Als boetedoening voor een slecht geweten...

Door Suffie

Maandag 18 April 2005 te 10:17 pm

Geplaatst in Het leven

twee reacties

 1. Ja leuk hoor zo’n ding, maar laten we er dan wel een nieuwe opzetten en de oude laten waar hij was, in de voormalige suffiestijnse kapel.

  Ik kom wel schroeven.

  MIBI

  MIBI

  (E-mail )

  19-04-’05 00:35

 1. Thermostaatkranen zijn z??? jaren negentig. Maar z??? heerlijk. (Dat dan weer wel)

  Gooly

  Gooly

  (URL)

  19-04-’05 07:45

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.