Creatief moment

Acht reacties

Vannacht heb ik een werkelijk prima stuk geschreven over chocolade en wat dit goedje doet met de menselijke hormoonhuishouding (uiteraard rijkelijk ge?llustreerd met recente voorbeelden). Of liever gezegd, ik heb het verhaal bedacht! Had ik het maar meteen opgeschreven, want dan had het nu hier gestaan. Maar goed, dat heb ik niet en dus moet u het doen met dit stukje.

Ik vraag me af hoeveel loggers 's nachts uit hun bed springen om hun geniale invallen stel op sprong aan het internet toe te vertrouwen. En hoeveel er d??rvan een bloeiend gezinsleven hebben. Er zijn namelijk bar weinig weblogpartners die het gewoon vinden dat hun geliefde zo'n 1 ? 2 keer per week onder het slaken van enthousiaste eureka's uit bed rolt richting PC, of die niet verstoord worden door het plotsklaps oplichtende scherm van een laptop die in bed wordt opengeslagen. En daar zit hem de kneep: mochten die partners bestaan, dan heb ik er in ieder geval niet eentje getroffen.

Iedereen die schrijft, schildert, muziekmaakt of anderszins creatieve dingen doet kent het verschijnsel dat creatieve invallen altijd komen op een moment dat er geen vastlegging kan plaatsvinden. Vandaar ook dat veel schrijvers een opnoteerboekje in hun zak hebben, musici een memocorder en schilders een schetsboekje. Ik dus niet. Ik lig in bed met naast me een wekker, een telefoon, een lampje en mijn bril, en daar moet ik het mee doen.

Uiteraard wist ik vannacht al, liggend op mijn rug en volledig vervuld door mijn eigen genialiteit, dat dit er aan zat te komen. En dus bedacht ik mij hoe ik het straks in zou gaan kleden als ik u moest gaan vertellen dat ik u mijn meesterstuk moest gaan onthouden. Ik bedacht dit stukje, en om te voorkomen dat ook dit de mist in zou gaan sprong ik mijn bed uit, snelde naar beneden, klapte mijn laptop open, knalde het basisidee in Notepad en gleed terug mijn bed in, net op tijd om een aansnellende huwelijkscrisis te bezweren.

En toch heb ik ergens het idee dat ik daarmee mijn doel een beetje voorbijgeschoten ben...

Door Suffie

Zondag 24 April 2005 te 12:53 pm

Geplaatst in Het leven

acht reacties

 1. Verbal Jam

  Verbal Jam

  (URL)

  24-04-’05 14:08

 1. Bent u niet ook de trotse bezitter van een klein digitaal kleinood dat ook wel bekend staat onder de noemer Palm?

  Een ideaal beestje om onder het dekbed allerlei creationele uitspattingen op te vereeuwigen? Toevallig??

  MIBI

  MIBI

  (E-mail )

  24-04-’05 23:59

 1. Hij houdt het voornamelijk bij de analoge en vloeibare Palm. ;-)

  Verbal Jam

  Verbal Jam

  (URL)

  25-04-’05 00:06

 1. wachten totdat ze slaapt (duurt soms heel lang…) dan stilletjes wegkruipen…

  luben

  luben

  (URL)

  25-04-’05 09:59

 1. Oooh, frustrating – vanwege mijn verschrikkelijke handschrift (en het bereikbaarheidsgedoe natuurlijk) heb ik altijd mn mobieltje naast mn bed liggen. Het kan trouwens erger: keelontsteking, wankelen van de koorts maar daardoor bruisen van de creativiteit en bijna barsten omdat ik nu niet kan zingen. Aaargh! :P

  FlowerGirl

  FlowerGirl

  (E-mail )

  25-04-’05 18:55

 1. Zijn dit ouderdomsverschijnselen voor loggers?

  Ik ben blij dat ik slaap ‘s nachts. Wakker worden van een geniale inval is me tot dusverre nog niet gebeurd, maar ik log dan ook pas ruim een jaar.

  Jay

  Jay

  (URL)

  28-04-’05 12:04

 1. zei ik dus… U ziet. Mijn naam haalt het soms ook niet eens…

  juna

  juna

  (URL)

  02-05-’05 20:49

 1. Huh.. en mijn reactie ook niet. En. Recapituleren bleek moeilijk, daarover hadden we het immers.

  Een kwart log dat werkelijk het scherm haalt staat bij mij voor 3 briljante stukken literatuur achter gesloten oogleden.

  Zoiets typte ik net ook… toen het het scherm niet haalde… bijna zoiets dus.

  Juna

  Juna

  (URL)

  02-05-’05 20:51

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.