Verzadiging

Twee reacties

Ik denk dat ik lijd aan koninginneverzadiging, in ieder geval voor wat betreft koninginnedag. Op zich is dat niet zo gek, want ik heb ondertussen voldoende koninginnedagen meegemaakt om verzadigd te raken. Mijn eerste koninginnedagen waren magisch, dagen vol kleur en muziek, straten vol heerlijke spulletjes en mensen. Iedereen was vriendelijk er waren spelletjes, grabbeltonnen en eettentjes.

Toen kwamen de bandjes en zat of stond ik elke koninginnedag op een plein of in ??n of andere tent, met onder me de krakende planken van een wrak podium. Of ik zat met vrienden in de binnenstad gitaar te spelen, vaak te diep in muzikale vervoering om te merken dat de mensen de muntjes uit mijn gitaarkoffer jatten.

In de loop der jaren veranderden dingen. Koninginnedag vercommercialiseerde en werd een feest van de middenstand en horeca. Daarna kwam de betuttelende bureaucratie van de gemeentes, die niet alleen gingen bepalen wanneer en waar onze kinderen hun spulletjes mochten verkopen, maar ook wat we wel of niet op straat mochten eten en op welke plek we ons biertje mochten opdrinken.

Ondertussen is koninginnedag mijn koninginnedag niet meer, doodgegooid als ik ben met beelden van koninginnen, prinsen, prinsessen, hoedjes, jurken, klederdrachten, oud Hollandse spelletjes en verloren gegane ambachten. Met geen stok ben ik de straat op te krijgen, anders dan in de late middag op een terrasje in de leeglopende stad waar ik me dan voeg bij mijn gade en kind, om deze vervolgens met hun tassen vol aangeschafte tweedehands troep en plantjes naar huis te transporteren.

Morgen is het leven weer gewoon en is de krankzinnigheid ten einde. Maar donderdag is het bevrijdingsmarkt. En daar kan ik nou net geen genoeg van krijgen...!!

(Suffie's koninginnedag 2005)

Update: Lieve kinderen, gaan jullie nu weer ergens anders spelen?

Door Suffie

Zondag 01 Mei 2005 te 01:10 am

Geplaatst in La musique, Vroegâh

twee reacties

 1. amen!

  (alleen nu is het de kunst om je kinderen wel die magische momenten te gunnen en dus, net als je eigen ouders toen, gewoon vrolijk mee doet en ze ook 5 of 10 euro geeft voor ijs en rommel!)

  luben

  luben

  (URL)

  02-05-’05 11:21

 1. Hihihi…
  ;-)

  Mario

  Mario

  (URL)

  04-05-’05 18:45

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.