Een kwestie van smaak

Vijf reacties

Even een vraagje tussendoor, speciaal voor de heren: poetst u uw tanden doorgaans voor of liever na het beffen? Het lijkt een vraagje van niets, maar de praktijk leert dat over deze kwestie in de meeste huishoudens te weinig wordt nagedacht, met alle gevolgen van dien.

Over de combinatie lichaamshygi?ne en seks bestaan vele standpunten. Nummer ??n pakt graag een douche vooraf, terwijl nummer twee liever achteraf even onder de warme straal kruipt. Nummer drie pakt zowel voor als na de copulatie een stortbad en nummer vier neemt genoegen met de reguliere dagelijkse lichaamsverzorging van zichzelf en zijn partner. De denkwijzen van nummer vijf en verder zal ik maar u besparen.

Toch dient ook de combi kut en tanden qua properheid serieus te worden genomen en daarin spelen vele factoren een rol. Zo ken ik weinig vrouwen die bij de knuffelfase voorafgaand aan of volgende op de daadwerkelijke cohabitatie liggen te wachten op een vent die vreselijk uit zijn bek walmt naar bier, shoarma, tabak of kut. Dat betekent dus poetsen en daar is op zich niets mis mee.

Tandpasta heeft echter een desastreuze uitwerking op de smaakpapillen. Dat behoeft geen betoog, iedereen heeft wel eens de fout gemaakt om na het poetsen een glas sinaasappelsap proberen te drinken. En aangezien de prikkelende factor van de cunnilingus voor de uitvoerende partij grotendeels door smaak wordt bepaald is de vraag of het vooraf borstelen wel zo'n goed plan is een terechte. Anderzijds blijkt de in de tandpasta aanwezige menthol een sterke clitorale prikkeling teweeg te brengen, vergelijkbaar met de vele in de seksindustrie verkrijgbare stimuli, hetgeen de ontvangende partij onmiskenbare voordelen biedt.

Steeds meer fabrikanten van tandpasta komen met smaken op de markt die afwijken van de traditionele menthol-varianten, zoals aardbei of citroen. Bovendien schijnen de meer verzorgende tandpasta's mineraalzouten te bevatten, hetgeen volgens mij een uitgesproken kutsmaak zou moeten opleveren.

Voor wie hier een heldere en sluitende conclusie had verwacht: ik ben er nog niet uit. Zoveel vragen: wel of niet poetsen, ervoor of er na, welke tandpasta of welk mondwater. Nu wil het geval dat ik in de komende periode tijd over heb om mij eens nader op deze kwestie te werpen. En dat moest ik misschien, uiteraard geheel tot heil der mensheid, maar eens doen.

Uiteraard kan zo'n onderzoek, gezien de statistisch vereiste representativiteit, niets uitsluitend binnen mijn sociaal netwerk plaatsvinden. Vrijwilligsters voor een testgroep, een controlegroep en een dubbelblingroep kunnen zich dan ook op de gebruikelijke wijze per mail aanmelden. De mensheid rekent op u.

Door Suffie

Woensdag 04 Mei 2005 te 09:41 am

Geplaatst in Drank & Voer, Seks & Lust

vijf reacties

 1. Valt dit onder de categorie ‘essenti?le levensvragen’?

  Rick de Kikker

  Rick de Kikker

  (URL)

  04-05-’05 11:11

 1. Volgens mij onder: “Mijn vrouw is ongesteld” Rick de Kikker :P

  Maurice

  Maurice

  (URL)

  04-05-’05 12:42

 1. En wat als je vooraf poetst met Sensilube?

  Gooly

  Gooly

  (URL)

  05-05-’05 13:26

 1. ik kauw altijd ervoor eerst even snel een fishermans friend fijn…..

  mikey

  mikey

  06-05-’05 13:55

 1. Zeker niet er voor, en erna een paar uur niet, zonde van de smaak (afhankelijk vand de poes natuurlijk)!

  Surfalot

  Surfalot

  11-05-’05 22:31

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.