Chemische oorlogvoering

Eén reactie

Mijn zoon wilde graag huisdieren, dus kocht ik vorig jaar een aquarium. Ik ben namelijk allergisch voor alles wat haren verliest, anders dan in een kam. Ik richtte de bak mooi in en liet er twee soorten cichliden in los.

Al meteen viel mij op dat ze niet zo aardig tegen elkaar waren.

In de eerste week al zag de ene soort kans om de andere soort uit te moorden. Vreemd. De bak was groot genoeg en zo agressief waren ze normaliter ook weer niet. De vier overgebleven vissen gedroegen zich vrijwel constant als leden van rivaliserende bendes, en al gauw was er nog maar ??n exemplaar over.

Dat maakte geen eind aan de situatie. Het beest begon nu agressief tegen mij te doen. De hele dag hing hij in een hoek en gluurde vals door het glas de kamer in. Als ik hem voerde beet hij naar mijn vingers en schrokte hij de nog half bevroren muggenlarven als een razende naar binnen. Deze situatie hield maanden aan en ik vroeg mij ernstig af hoe het kwam dat deze vissoort ineens zo agressief was. Mijn zoon had alle interesse al lang verloren en ook ik verwaarloosde de bak, zodat hij al gauw veranderde in een groene, stinkende modderpoel. Ik snapte er niets van en uiteindelijk heb ik het beest via de plee de betere wereld in gezonden. Om mijn geweten enigszins te sussen heb ik er vervolgens een hele pot cichlidenvoer achteraan gespoeld.

Maandag heb ik de hele bak schoongemaakt, het water ververst en nieuwe plantjes neergezet. Daarna heb ik samen met Kleine Suffie twee schooltjes onschuldige gezelschapsvisjes aangeschaft. Barbeeltjes..

Al meteen viel mij op dat ze niet zo aardig tegen elkaar waren.

Morgen laat ik bodemonderzoek verrichten....

Neolamprologus Brichardi
Neolamprologus Brichardi L.
(Prinses van Burundi, Agressieve Etterbuil)

Door Suffie

Zaterdag 26 Januari 2002 te 11:56 am

Geplaatst in Het leven

Eén reactie

  1. Whaha serieus? meen je dat.. zelf heb ik ook prinsesjes maar ze gedragen zich goed. ze wonen allemaal in hetzelfde holletje.

    simon

    simon

    02-02-’05 12:27

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.