De vlinder en de storm

Zes reacties

Gisteren heb ik even gezellig staan babbelen met een jongedame, waarvan ik na enige overpeinzing besloot haar te vragen mijn kind te baren. Niet vanwege een onvervulde kinderwens, genetische verspreidingsdrang, of gewoon uit geilheid, maar gewoon omdat het me wel uitkwam. Nu zag deze dame er niet alleen meer dan prettig uit, maar bovendien was ze duidelijk ontwikkeld, intelligent, grappig en heel charmant. Toch nam ik Vrijwel onmiddellijk daarna een beslissing die een enorme impact zou gaan hebben op mijn leven, de hare, die van de mensen in mijn omgeving en de loop der dingen in het algemeen. Ik besloot het namelijk niet te doen.

Goed beschouwd is het bijna bizar hoe achteloos mensen kunnen beslissen over leven en dood van anderen. Feitelijk benam ik namelijk met mijn laatste beslissing het bestaansrecht van een kind dat anders een compleet en gelukkig leven had kunnen leiden. Alsof je de wereld het kadootje afpakt wat je eerder hebt geschonken.

Als je daar goed over nadenkt, dan gaat die redenatie erg ver! Eigenlijk zou je daarmee het besluit om geen kind te nemen gelijk stellen aan zaken als abortus en euthanasie; het tijdstip en de omstandigheden zijn variabel, maar het resultaat is gelijk: een mens dat er niet is, terwijl het er wel had kunnen zijn. Overdreven? Volg de berichtgeving eens over de geluiden in de politiek om de voortplanting van invaliden en verstandelijk gehandicapten wettelijk aan banden te leggen, de discussie en de conclusies laat ik geheel aan u over!

Mijn zieke geest gaat echter nog verder. Ik geloof dat iedere individu het unieke gevolg is van een ??nmalig samenvallen van plaats, tijd en omstandigheden. Had mijn vader toentertijd eerst zijn tanden gepoetst en dan pas mijn moeder bevrucht, dan had ik niet bestaan. Iets verschoven omstandigheden, een ander zaadje, een andere combinatie van genetische eigenschappen. Ongetwijfeld was er een kind, maar het zou een ander kind zijn geweest dan Uwe Sufheid. Mijn leven zou me zijn ontnomen ten gunste van iemand anders! Ook al zo'n kwestie die een heel ander licht werpt op de vraag hoe onze wereld er uit zou hebben gezien als de papa's van onze JP, onze George, onze Michael of onze Trix eerst nog even waren gaan pissen voordat ze de echtelijke sponde hadden betreden.

Iedere beslissing, hoe onbenullig ook, zet een reeks gebeurtenissen in werking die niet meer te keren zijn, ook niet als je later mocht besluiten die beslissing terug te draaien. Ook ik zou gemakkelijk op mijn laatste beslissing terug kunnen komen, maar dat zou voor het individu wiens leven ik heb ontnomen geen nut meer hebben. Een gemiste kans is namelijk voor altijd verloren.

Aan de andere kant is 'gewoon uit geilheid' soms ook een uitst?kende motivatie.

Door Suffie

Donderdag 12 Mei 2005 te 3:59 pm

Geplaatst in Het leven, Seks & Lust

zes reacties

 1. The butterfly effect!

  FlowerGirl

  FlowerGirl

  (E-mail )

  12-05-’05 19:43

 1. Als, als, als …

  karin

  karin

  (URL)

  12-05-’05 19:55

 1. Sluit mij aan bij de reactie van Flowergirl…als..als..

  Tany

  Tany

  (E-mail ) (URL)

  12-05-’05 20:03

 1. Ik vind je tweede motivatie de betere!

  Branwen

  Branwen

  (URL)

  14-05-’05 08:15

 1. Het ging anders Suffie. Ik wilde het gewoon niet. Dat weet je best.

  Marloes

  Marloes

  (URL)

  14-05-’05 10:21

 1. …en weer flikkert een droom in duigen…

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  14-05-’05 10:39

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.