Het Heintje Davids syndroom

42 reacties

Het zal niemand hier ontgaan zijn, maar GJ van Camarados heeft vorige week zijn log -alweer- aan de wilgen gehangen. Als ik terugkijk naar de signalen die hij voor die tijd virtueel en IRL afgaf, lijkt me dat een moeilijke, maar zeer verstandige beslissing. Waar ik persoonlijk wel wat moeite mee heb, is dat ik mij in zijn motivatie -ook in het niet uitgesproken gedeelte- nogal herken.

Ik denk dat iedere weblogger minimaal één keer per jaar een periode heeft waarin hij zich afvraagt waar hij of zij eigenlijk mee bezig is, zo'n periode waarin de lol en de inspiratie een beetje ontbreken en waarin tegen wil en dank in een soort automatisme wordt gelogd, gewoon omdat het er nou eenmaal bijhoort. Vaak zijn het deze periodes waarin webloggers besluiten nemen zoals GJ, al of niet definitief.

Ik ben bang dat ik momenteel in zo'n periode zit. Ruim drie jaar lang ben ik nu al bezig met Suffie. In die tijd zag ik mijn log in functie verschuiven van modieus speeltje, via contactsite, relatief anonieme emotionele uitlaadklep en semi-literaire speeltuin tot een soort muurkrant voor vrienden en familie waarop de laatste ontwikkelingen in het gezin en daarbuiten kunnen worden gevolgd.

En die ontwikkeling stoort mij, omdat ik steeds meer wordt beperkt in wat ik wil en kan schrijven en bovendien het gevoel heb dat ik wel een beetje verteld heb wat ik wilde vertellen. Een warm virtueel oor, een beetje aandacht, allemaal heel fijn en bovendien gratis aangeboden als je bereid bent om die aandacht al of niet semi-anoniem op je log te vragen. Maar dan liever niet tijdens feestjes en verjaardagen en al helemaal niet van mensen voor wie je de ergste pijn liever even verborgen had gehouden.

Kortom: ik ben denk ik even klaar met loggen. Alles is verteld, de verborgen drama's zijn onthuld en de geheimzinnige chemie uit de begintijd is opgelost in het felle licht van de echte wereld. Tijd om (voorlopig) eens even wat anders te doen.

Drama? Nope, wat mij betreft geen snikkende vaarwels of brokken in de keel. Voor hetzelfde geld ga ik volgende week weer net zo vrolijk door, ook ik flikte dat wel eerder. Bovendien heb ik nog zat te schrijven voor andere media, heb ik diverse aanbiedingen liggen om ergens te gast te komen en ben en blijf ik gewoon mail- en MSN-baar. Ik behoef ook geen medelijden, sterkte of schouderklopjes. Ik wilde eigenlijk alleen even kwijt waarom er de komende tijd een serene rust zal heersen.

Anders krijg ik dat bij het eerstvolgende feestje weer ongenadig voor mijn kiezen.....

Door Suffie

Woensdag 18 Mei 2005 te 12:23 pm

Geplaatst in Het leven

42 reacties

 1. Jammer!
  En wat moeten die vrienden en familie nou?;))
  Het ga je goed Suffie..
  kusje van pomme

  pomme

  pomme

  (E-mail )

  18-05-’05 12:36

 1. Kan je die vrienden en famillie dan niet gewoon verbieden hier nog te komen en gewoon doorgaan voor alle mensen die jij niet kent en die jou ook niet kennen? Nu worden diegene die je irl nooit lastig vallen gestraft voor niets :(

  WoWo

  WoWo

  18-05-’05 13:37

 1. Ik zal je missen, maar dit schijnt niet echt mijn week te zijn. Mijn moeder overleden en mijn allerliefste weblogger houdt er mee op. Ik zal je niet uit mijn favo’s verwijderen, ik denk namelijk dat je heel snel weer terug bent.

  Si

  Si

  18-05-’05 13:47

 1. Zonde maar begrijpelijk.

  Take care!

  MIBI

  MIBI

  (E-mail )

  18-05-’05 17:16

 1. Tot snel, off- of online ;)

  frédéric

  frédéric

  (URL)

  18-05-’05 17:25

 1. waarom worden mensen altijd in het voorjaar logmoe? … enne, hoe lang moet die rust gaan duren? (ik ben het er he-le-maal niet mee eens! :-( )

  karin

  karin

  (URL)

  18-05-’05 18:59

 1. Oh wat herkenbaar. Even in retraite en dan gewoon weer doorgaan. Je kan ‘t toch niet laten.

  Paul

  Paul

  (E-mail ) (URL)

  18-05-’05 20:23

 1. Erg herkenbaar, op meerdere terreinen. De periodes van “logvermoeidheid”, waarbij ik het Heintje Davids syndroom bij anderen zo vaak voorbij heb zien komen, dat ik het bij mezelf maar wijselijk “winterslaap” noem(de). De vragen: waarom? Wat is de meerwaarde van mijn log? Waar doe ik het eigenlijk voor? En de mensen die lezen waarvan ik dat eigenlijk helemaal niet wil, ja die zich de laatste tijd zelfs met de inhoud van mijn log menen te moeten bemoeien.
  Ik heb al enkele “winterslapen” gehad, en momenteel speel ik met de gedachten om de virtuele persoon Gooly te vervangen voor een ander, die ondergronds stiekem verdergaat waar Gooly gestopt is.
  Kortom, erg herkenbaar, de worsteling van de logger. Maar dat neemt niet weg dat ik de Suffie humor ga missen.
  Hopelijk tot later en veel rust en wijsheid :-)

  Gooly

  Gooly

  (E-mail ) (URL)

  18-05-’05 20:53

 1. Tijd om met een goede fles wiskey op een rustige plek te gaan zitten om “het leven” eens lekker te laten relativeren……

  TiSNiX

  TiSNiX

  18-05-’05 22:16

 1. Denk aan je mantra ;-)

  GdeB

  GdeB

  (E-mail ) (URL)

  18-05-’05 22:51

 1. Zie je wel, ik ben geen echte weblogger. Nog nooit gestopt en weer begonnen…snik

  Eric

  Eric

  (URL)

  18-05-’05 22:59

 1. Mietjuuuuh!!! ;-)

  Verbal Jam

  Verbal Jam

  (URL)

  18-05-’05 23:30

 1. Welja. Ik wacht eerst wel een paar weken af. Ben je dan nog niet herbegonnen, dan zal ik nog wel in snikken uitbarsten ok?

  Ken de periodes wel dat er gebrek aan inspiratie heerst maar niet dat iemand zich met mijn log bemoeit of dat ik me beperkter voel in schrijven. Het is simpelweg niet open ter discussie.

  CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  19-05-’05 04:18

 1. Ik hou helemaal niet van serene rust.
  Mooi shit!

  Suus

  Suus

  19-05-’05 08:48

 1. Jammer…

  Patrick

  Patrick

  (E-mail ) (URL)

  19-05-’05 10:17

 1. Lekkere jongen ben jij. Heb ik je eindelijk op mijn linklijstje staan, hou je ermee op!

  Lynn

  Lynn

  (URL)

  19-05-’05 11:30

 1. Ik kan niet anders dan mij bij het commentaar van VJ aansluiten……….. ;-)

  Opa-Buiswater

  Opa-Buiswater

  19-05-’05 11:55

 1. @CiN: Hou vast, dat gevoel. Treuren moet je doen als ik uitgebrand in een hoek lig, niet als ik even wat anders wil doen. Bovendien heb ik niet gezegd dat ik de mensen niet in allerlei reactiefora blijf treiteren.

  @Opa: Bah, voorspelbaar! De Statler & Waldorf van Weblogland….;-)

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  19-05-’05 12:20

 1. nou lekker dan ik ben een mens van vaste rituelen en daar hoort inmiddels al weer een tijdje de weblog van suffie bij….wat nu?

  BCat

  BCat

  (E-mail )

  19-05-’05 14:51

 1. @Sufmans: :-)

  Opa-Buiswater

  Opa-Buiswater

  19-05-’05 14:56

 1. Heb jij zelf geen syndroom,is maar ??n vraag

  Tany

  Tany

  (E-mail ) (URL)

  19-05-’05 21:42

 1. Stoppen is voor mietjes… we wachten rustig op uw hernieuwde zin.

  DjB

  DjB

  20-05-’05 01:40

 1. Verzekert zich ervan dat Suffie niet stiekem in een hoek ligt uit te branden Vooruit maar jong, wel vaak op bezoek komen dan hoor :)

  CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  20-05-’05 04:53

 1. Jammer Suffie!!! Maar het blijft jouw log en je bent niemand iets verschuldigd. Geniet van de rust!!!

  Groet
  Jay

  jay

  jay

  (URL)

  20-05-’05 15:59

 1. Jammer, we zien wel… Geniet!

  Zomaar

  Zomaar

  (URL)

  20-05-’05 19:30

 1. Laat me raden: verbouwing…?

  Bonk

  Bonk

  (E-mail ) (URL)

  20-05-’05 20:51

 1. ff checken of men mijn heengaan betreurt en dan gewoon weer doorgaan, zo iets!

  jan

  jan

  20-05-’05 23:16

 1. Zoals Queen al zei: “another one bites the dust”. Wederom een weblogger die ik zal missen :-( slaat suffie.nl op in maandelijkse webchecklijst

  JiePieWie

  JiePieWie

  (E-mail )

  21-05-’05 17:57

 1. Eindelijk is een goed stukkie!

  rommel

  rommel

  22-05-’05 12:43

 1. Eens of ‘s. ‘Is’ is een werkwoord!!

  CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  22-05-’05 14:02

 1. Geniet van de rust.

  Het is heerlijk.

  GJ

  GJ

  23-05-’05 13:09

 1. Nee ik herken het niet. Ik ben blijkbaar dan ook niet “iedere weblogger”. Ik denk dat het probleem zit bij het feit dat (veel/sommige) mensen geneigd zijn op internet zich anders voor te doen dan ze zijn. En daar krijg je vroeg of laat problemen mee en kom je mee in de knoop. Omdat gedacht wordt dat dit een hele andere wereld is.

  M.i. is dat niet zo. Ik ben gewoon nog steeds een mens die wat tikt op een toetsenbord. En als ik geen zin heb, dan tik ik gewoon niet. Zo simpel is het idd. Het wordt moeilijker als je je computer aanziet voor een hulpmiddel tot het maken en in stand houden van een alter-ego die je zelf niet bent.

  Als je m.i. gewoon net zo jezelf bent op je log als irl, dan is er niemand aan wie je iets hoeft te verantwoorden. Enige uitzondering kan denk ik je werk zijn, als die al dan niet direct vraagt om geheimhouding.

  Marloes

  Marloes

  (URL)

  25-05-’05 09:55

 1. Marloes, in mijn geval is daar geen sprake van. Ik heb regelmatig compleet gefantaseerde stukjes geplaatst en liet er ook geen misverstand over bestaan dat Toine en Gooly twee verschillende figuren waren. De (i.r.l.) reacties waar ik me het meest aan stoorde waren juist degene die gingen over de niet gefantaseerde stukjes. Dat kwam me te dichtbij. Had ik mijn hele log consequent bij elkaar verzonnen, zonder een enkel “echt” stukje er tussen, dan had gooly.net nu waarschijnlijk nog bestaan. Dan had ik hooguit wat gegniffeld om de mensen die al die onzin voor waar aannamen.
  Kun je je nog afvragen of ik dan uberhapt wel een log moet beginnen als ik dat niet wil, maar dat is weer een andere discussie :-)

  Toine (Gooly)

  Toine (Gooly)

  25-05-’05 10:47

 1. Als ik het lees denk ik: ‘ja, dat ken ik’

  Maar als het dan stil blijft………… dan denk ik: ‘nee, dat ken ik niet, dat is te stil’

  Prettige log vakantie Suffie

  Neneh

  Neneh

  25-05-’05 15:47

 1. Cinner, als je spelvouten vint mag je ze hauden.

  rommel

  rommel

  03-06-’05 10:59

 1. Zelf zo dyslectisch als de pest houd ik ook niet van dat gemierenneuk over spelfouten. Maar ‘eens’ verwarren met een werkwoord … Nou ja, daar moest ik wat van zeggen.

  CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  06-06-’05 04:13

 1. Ik vond het toch leuker toen hier steeds nieuwe letters bovenop de oude kwamen…
  … Is je ‘logvakantie’ al bijna voorbij Suffie?

  enne… anders maar een keertje msn’en dan? ;o)

  Jannie

  Jannie

  (E-mail ) (URL)

  10-06-’05 12:04

 1. Het is zo wel weer leuk geweest, komt U maar weer. Of is het meenes.

  jan

  jan

  16-06-’05 16:37

 1. heel herkenbaar. Maarre, kun je niet verder anoniem onder een andere naam?

  Carrie

  Carrie

  (URL)

  18-06-’05 00:30

 1. Okay, Suffermans, nu is het genoeg geweest! Ik mis u. Kom terug!

  Marti

  Marti

  (URL)

  04-10-’05 17:05

 1. Ehh… owww!!

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  08-10-’05 01:43

 1. Round Mirror,
  Bifocal Toric Contact Lens,

  www

  www

  (URL)

  01-09-’06 01:15

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.