Innerlijk collectief

Eén reactie

Momenteel heb ik wat moeite om in contact te komen met mijn innerlijke cavia. Dat betekent dat ik een aantal daaruit gederiveerde gemoedsbewegingen moet ontberen, of daarvoor ben aangewezen op mijn persoonlijke emulatievermogen.

Ongetwijfeld kent u de theorie dat de zielen van overleden dieren ingevolge de Wet op Behoud van Energie niet in het niets verloren gaan, maar in het collectieve onderbewuste van de aardse fauna worden opgenomen, daarbij het geheel verrijkend met hun soortspecifieke karaktereigenschappen. Duizenden gestorven cavia's hebben ondertussen aldus het menselijk ras verrijkt met karaktertrekken als "voorzichtig wantrouwen in onbekende situatie", "volledige overgave aan knuffelige warmte" en "algemene aanbiddelijkheid bij passief genieten".

Misschien dat het bij mij op dit moment iets minder goed lukt omdat ik zelf drie van die beesten heb rondlopen. De ??n piest in m'n nek, nummer twee speelt deurmat in mijn schoot en laat daar z'n halve vacht in mijn kruis achter en nummer drie graast de zeepresten uit m'n oor of gilt er zo hard in dat mijn toch al geteisterde gehoor daarna nog uren lang van slag is. Ik vind ze lief, aandoenlijk en knuffelbaar, maar op de ??n of andere manier wil dat knoertharde gevoel van wederzijdse empathie en verbondenheid maar niet groeien. Ik moet het hebben van "neerbuigende onverschilligheid" van Broeder Kat, "enthousiast oraal verkeer" van Broeder Labrador en "laat me slapen" van Broeder Leeuw.

Gelukkig zijn volgens Suffinnetje de rest van mijn innerlijke knaagdieren beter ontwikkeld. Bij de konijnen af, zegt ze..

Door Suffie

Zondag 23 Oktober 2005 te 11:40 am

Geplaatst in Default

Eén reactie

  1. Beter 1 cavia in de hand dan 10 in de stew, zei mijn oma altijd.

    Branwen

    Branwen

    (URL)

    23-10-’05 20:08

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.