Experimenteerdriften

Zes reacties

Opdracht:
Twee rechte wegen x en y kruizen elkaar in punt s loodrecht. Het zicht vanaf beide wegen op elkaar is onbelemmerd. Twee Citro?n Berlingo's A en B naderen vanaf respectievelijk x en y het punt s met een gelijke en constante snelheid van 45 kilometer per uur. Op het tijdstip t bevinden zowel A als B zich op een afstand van precies 35 meter verwijderd van punt s.

A en B zijn 4,13 meter lang. Op een hoek van 45 graden in het blikveld van de bestuurder van A bevindt zich de raamstijl van de auto, die precies 19 centimeter breed is. De bestuurster van B, die de kruising van rechts nadert, kijkt niet naar links omdat zij er van uitgaat dat zij voorrang heeft op alles wat van links komt.

Vraagstelling:
Als we uitgaan van een maximale remvertraging van 5 m/s? voor beide voertuigen en een reactietijd van 1 seconde voor de bestuurder van A:

 1. Bereken op welke afstand van s het voertuig van B zichtbaar wordt voor de bestuurder van A;
 2. Bereken met welke restsnelheid A en B elkaar op punt s bereiken en bereken de over te dragen restenergie als we uitgaan van een massa van 1226 kilogram voor zowel A als B en een gewicht van respectievelijk 105 en 55 kilogram voor de beide bestuurders.

Uitwerking:
In mijn geval werd het door mij onbewust in gang gezette experiment de nek omgedraaid door bestuurster B die op het laatste moment besloot om toch maar even naar links te kijken. Met veel gepiep van banden en driftig getoeter, maakte zij mij attent op de ontstane situatie en nodigde mij uit om de rempedaal ook maar even te beroeren, waaraan ik dan ook braaf voldeed. Ik zag grote, groene en geschrokken ogen, omkranst door lange blonde haren en trok instinctief mijn meest schuldbewuste en aandoenlijke pruillip terwijl ik een duidelijk leesbare 'sorry' over mijn mond liet bewegen. Haar antwoord kwam in de vorm van een deels verlegen, deels geamuseerde glimlach en een blik op haar hagelwitte tanden. Met een overdreven sierlijke zwaai van mijn hand gebaarde ik haar voor de neus van mijn auto langs te rijden en haar weg te vervolgen. Haar glimlach werd breder en verleidelijker toen ze optrok en in een opwelling sloeg ik zonder richting aan te geven linksaf en zette de achtervolging in.

Voor het volgende, iets minder wiskundige, experiment had ik slechts ??n Berlingo nodig...

Door Suffie

Woensdag 26 Oktober 2005 te 1:54 pm

Geplaatst in Default, Seks & Lust

zes reacties

 1. Oh oh……. ;-)

  Opa-Buiswater

  Opa-Buiswater

  (URL)

  26-10-’05 14:42

 1. Snoeverd ;)

  CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  26-10-’05 15:06

 1. Euh …
  Damn!

  Marti

  Marti

  (URL)

  26-10-’05 16:10

 1. Ik kijk in het vervolg wel beter uit, grijns.

  Gewoon

  Gewoon

  (URL)

  27-10-’05 13:02

 1. Veel te wiskundig allemaal!

  karin

  karin

  (URL)

  27-10-’05 15:11

 1. Hihihi

  Carolien

  Carolien

  (URL)

  28-10-’05 13:47

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.