30 oktober 2005

Twee reacties

Dus stap je 's morgens crimineel vroeg je bed uit, rent onder de douche door je kleren in en springt in de auto. Na een dolle rit, gedurende welke het ochtendgloren zijn vervolmaking bereikt, spring je de boot op, ramt leven in de viertakt en moordt onderweg een groep nauwelijks adolescente waterkippen uit die niet snel genoeg uit je vaarweg weten weg te vluchten.

Hijgend kom je even bij op het dek, terwijl de brandende herfstzon een aanslag uitvoert op je door de zomer ernstig verwaarloosde huidpigment, een gelegenheid die zich aandient omdat je jezelf ondertussen van de nodige kleding hebt bevrijd. Je grijpt het glas sambucca dat je al voor jezelf had ingeschonken terwijl je lief bezig was de boot doelbewust te laten stranden om tijd te besparen op het ankeren en aanleggen, en trapt de kinderen het strandje op met de boodschap vooral een beetje d??r te spelen omdat de zon alweer aardig doorschiet richting horizon.

Terwijl je jezelf en je gezelschap even ontspant verschuift de zon een fractie meer naar het rood in het spectrum: tijd voor actie. Snel haal je de lijn in, waaraan je je nageslacht had ingespannen om tijd te besparen, trapt leven in de motor -zonder choke, want hij is nog warm zat- en draait de gashendel zo snel open dat een glinsterend rode regen van gemalen stukjes stekelbaars achter de buitenboordmotor omhoog waaiert. Onderweg bezorg je de treurende nabestaanden van de familie Waterkip alsnog een roemloos einde, terwijl je met het restje van de sambucca een broodje worst wegspoelt en n?t voordat de rode baaierd de horizon raakt en het landschap in duisternis wordt gehuld, leg je de boot vast op de steiger.

De natuur in de war? Wat dacht je van mij...?

Door Suffie

Maandag 31 Oktober 2005 te 09:15 am

Geplaatst in Mooi & Warm

twee reacties

 1. hahhahahah, mocht ik ooit een kaartje van je krijgen met een uitnodiging weet ik in iedergeval dat ik op tijd thuis ben.

  SveMic

  SveMic

  (URL)

  31-10-’05 20:40

 1. Uiterst beeldend beschreven! Ik zie het z? voor me.
  Ook de frase van het onder de douche door de kleren inrennen vind ik prachtig! ;-)

  Verbal Jam

  Verbal Jam

  (URL)

  31-10-’05 20:48

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.