De eerste keer.

Geen reacties

Hij was 18 jaar oud en bruinverbrand door de Italiaanse zomerzon, die ook zijn haar uitgebleekt had. Hij was op een feestje in het parochiehuis van een kleine dorpskerk onder de rook van Amsterdam, geen schoolfeest, maar wel met veel schoolgenoten, bier en muziek.

Zij was 16, bijna 17. Ze had lange blonde haren, was klein en soepel en danste met volle overgave. Ze trok hem van de kant en schopte haar slippers uit. Hij danste onwennig met haar mee en ze pakte zijn handen vast. Hij bood haar iets te drinken aan, ze praatten en hij schepte op over zijn band en hun lokale hitje. Toen hij haar vertelde dat zijn vriendin enkele maanden terug met de brommer was verongelukt, sloeg zij een arm om hem heen en even later zoenden ze elkaar.

Na een lange en hevige kus zochten ze een stil plekje op. Ze zoenden weer, hij knoopte voorzichtig een knoopje van haar hemd los en legde zijn hand op haar borst. Ze liet het toe en streelde zijn haar. 'Kom mee naar buiten, ik wil de maan zien' zei ze. Naast het parochiehuis kusten ze elkaar, onder een oude kastanje, met uitzicht over de landerijen. Minutenlang. Toen stroopte ze haar jeans naar beneden en stapte uit ??n pijp. Onder de maan, tegen de oude kastanje geleund, bedreven ze de liefde. Onhandig, wild en kortstondig.

Terwijl de gloed uit zijn lijf verdween en zijn hart en adem een beetje tot rust kwamen, klonk ergens getoeter en een fluitje.'Ik moet gaan, dat is mijn lift' zei ze en maakte haar kleren in orde. Ze kuste hem op de mond.'Vergeet me niet' zei ze.'Ik wil je graag nog eens zien'. Ze verdween in de nacht, op blote voeten. Later op de avond, fietste hij naar huis, met haar slippers in zijn achterzak.

Jaren later, van zijn werk op weg naar huis, stopte hij in een opwelling bij het parochiehuis en bezocht de boom, die hem vertrouwd en onveranderd voorkwam. Ge?rgerd constateerde hij dat de landerijen hadden plaatsgemaakt voor nieuwbouw. Hij legde zijn handen op de boom en voor zijn gevoel herkende hij met zijn vingers ieder stukje schors en elke oneffenheid.

Maar haar naam was hij vergeten.

Door Suffie

Vrijdag 01 Februari 2002 te 11:03 pm

Geplaatst in Seks & Lust

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.