De scheppende mens

Zes reacties

De lucht in Huize Suffie is momenteel bezwangerd van een bijzondere vorm van scheppingsdrang en creativiteit. Ik ben namelijk al weer enige weken bezig met het monteren van mijn vakantievideo. En dat draagt een bijzondere verantwoordelijkheid met zich mee.

In een ver verleden stond ik in de wereld van de regionale omroep bekend als een aanstormend televisietalent. Ik voerde zowel camera als regie, bedacht de meest waanzinnige programmaformats, maakte mooie dingen met restmateriaal dat anderen lieten liggen en haalde effecten uit de apparatuur die de bouwers nooit zo bedoeld hadden. Ik experimenteerde, samen met mijn toen nog even bevlogen broeder, met shots van losse lichaamsdelen en onherkenbare porno en samen met hem maakte ik ooit een videoclip die uitsluitend was opgebouwd uit de shots van een singlehoesje van Gruppo Sportivo. En nu ik, vele jaren later, uiteindelijk de stap heb gezet een digitale videocamera aan te schaffen, voel ik weer die druk om mijn zeldzame talenten op dat gebied niet te verspillen aan het domweg aan elkaar plakken van opgenomen beeldjes van spelende kinderen en luchtig geklede dames op een boot.

Dit moet een epos worden dat knaagt aan de bestaande opvattingen over goed en kwaad; een raamvertelling waarin de hoofdpersoon middels flashbacks steeds verder tevergeefs terugkijkt op verdrongen voorvallen in zijn leven, zodat de kijker de voor hem essenti?le gebeurtenissen die hem uiteindelijk hebben gevormd als tussen de regels door moet lezen uit de beelden die hij dus niet te zien krijgt. De kijker moet zich wanen in een achtbaan in een bizar landschap, waarin zeldzaam geluk en etherische schoonheid worden afgewisseld met verval en verrotting. Het geweld moet bloederig en overbodig zijn, de seks shokkerend maar niet opwindend (oude mensen hebben orale seks onder een brug bij het licht van een flikkerende TL-buis, iets in die trand) en om het juiste gevoel van vervreemding te bereiken zal ik genoodzaakt zijn het grootste gedeelte van de montage met mijn ogen dicht te doen.

Al met al een beste opgave, want als ik naar de beschikbare beelden kijk, voornamelijk spelende kinderen en luchtig geklede dames op een boot, dan zal het venijn van de productie vooral in de ondertiteling moeten gaan zitten.

Door Suffie

Maandag 28 November 2005 te 09:10 am

Geplaatst in Default

zes reacties

 1. Neem er gerust de tijd voor….. :P

  TiSNiX

  TiSNiX

  28-11-’05 10:32

 1. Hahaha! Ik zal er volgend seizoen rekening mee houden, en eens wat vaker: – gillen als ik een beestje zie – van de boot af donderen als ik erop klim – huilen & dansen – te diep in het plastic bekertje kijken – me in het bos wagen – de paarden niet wegjagen met m’n camera

  Marti

  Marti

  (URL)

  28-11-’05 11:27

 1. Dat hoeft niet per definitie m??r dan in het afgelopen seizoen, ik ben al lang blij als je me even in de gelegenheid stelt om die camera te pakken…!

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  28-11-’05 11:38

 1. Ik wilde dat ik 13A2Fpivotx.net%2Fp64.gif&s=64" title="CasaSpider" alt="CasaSpider" align="left" width="32" height="32" />

  CasaSpider

  (E-mail ) (URL)

  28-11-’05 13:06

 1. Het werkwoord photoshoppen ia algemeen ingeburgerd. Bestaat er ook een werkwoord voor iets met Adobe Premiere ineenflantsen? Pemiereren?

  Maik

  Maik

  30-11-’05 05:35

 1. In de televisiewereld kennen ze wel het begrip ‘quantellen’, dat is net zoiets maar dan met beeldeffecten. Zo genoemd naar de apparatuur: Quantel

  Ev

  Ev

  (URL)

  30-11-’05 12:30

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.