Suffie's platenkast (6)

Twee reacties

Crackin' - Special Touch

Vraag aan een reeks willekeurige voorbijgangers of zij wel eens van de groep Crackin' hebben gehoord en ze zullen je vrijwel allemaal aankijken alsof ze water zien branden. Crackin' is dan ook zo'n typisch Amerikaanse band die aan het eind van de jaren 70, begin jaren 80 alleen in het thuisland populariteit genoot en waarvan de platen in Nederland alleen via de importkanalen werden verspreid. Crackin' maakte typisch semi-blanke disco-funkmuziek, perfect geproduceerd door Michael Omartian, maar ook tamelijk braaf, vol keurige synth-lijntjes en uitgelezen koortjes. Opvallend op deze plaat zijn de nadrukkelijk aanwezige en zeer helder knorrende basgitaar en de soms ook iets te gesophisticeerde jazz-grooves, zoals we die ook kennen van acts als Shakatak, Rodney Franklin en Level 42 op hun eerste elpee's. In Nederland kreeg Crackin' overigens navolging van bands als Fruitcake en Spargo. Deze laatste band had het Crackin' nummer 'Double Love', afkomstig van deze elpee, overigens jarenlang in hun liveset staan en nam het begin jaren tachtig op voor ??n van hun latere albums.

Door Suffie

Dinsdag 03 Januari 2006 te 1:07 pm

Geplaatst in La musique

twee reacties

 1. Zo heel soms zijn er gebeurtenissen of dingen uit het verleden waar je maar liever nooit meer over praat. Spargo staat bij Opa bijna bovenaan die lijst! :-)

  Opa-Buiswater

  Opa-Buiswater

  05-01-’06 12:00

 1. Nummer 1: Swinging Frogs?? grijns

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  06-01-’06 10:55

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.