Koe & Kont

Tien reacties

Een oneindig aantal tijdslijnen splitst zich op ieder moment in een oneindig aantal nieuwe tijdslijnen. Ieder moment kent een oneindig aantal alternatieven en werkelijkheden, waarvan er maar ??n de onze is. Iedere genomen beslissing brengt een definitieve werkelijkheid voort en verwijst een oneindig aantal andere werkelijkheden naar een ons onbekende staat van zijn.

Stel nou dat ik die vier jaar en drie dagen geleden niet met webloggen was begonnen, hoe had mijn wereld er dan uitgezien? Vermoedelijk had ik een bandje opgericht, voor een carri?re gekozen, zelfmoord gepleegd of mijn lidmaatschap voor de tennisvereniging verlengd. Misschien was ik tot de Islam bekeerd, gescheiden, tot criminaliteit vervallen of miljonair geworden. Wat meer is: wat had U daarvan gemerkt? In hoeverre heeft mijn beslissing uw leven veranderd?

Via dit weblog heb ik ondertussen aardig wat mensen leren kennen en met een klein aantal zelfs vriendschap gesloten, vakanties gedeeld, zaken gedaan of recepten uitgewisseld. Wat was er van deze mensen terecht gekomen als dat niet was gebeurd? Hoe had hun leven eruit gezien? Of laten we de zaken eens omdraaien: Als ik gekozen had voor de tennisclub, de popscene, de open inrichting of de carnavalsvereniging, dan had ik daar ook mensen leren kennen, wellicht ook vrienden gemaakt. Hoe ziet het leven eruit van deze mensen, die het nu zonder mij moeten doen?

Soms schaam ik mij er voor dat ik d?? mensen het leven laat leiden dat ze nu leven, simpel en alleen omdat ik zo nodig moest gaan hobbyschrijven. Vervolgens schaam ik me dan weer tegenover de mensen die me nu zouden hebben moeten missen, als ik t?ch voor een andere hobby had gekozen. Oftewel, het is eigenlijk nooit goed; wat je ook kiest, er waren altijd andere keuzes mogelijk, ontelbare keuzes. En soms zou ik best wel eens h??l stiekum een kijkje in zo'n alternatieve werkelijkheid willen nemen.

Achteraf kijk je een koe in z'n kont, zei iemand eens tegen mij. Geen flauw idee wie, maar in een ander leven was er vast iemand geweest die het ook had kunnen zeggen...

Door Suffie

Maandag 16 Januari 2006 te 8:23 pm

Geplaatst in Raar

tien reacties

 1. Zonder u was het nooit goed gekomen met mij… ;-)

  Eric

  Eric

  (URL)

  16-01-’06 20:29

 1. Jeetje, 4 jaar alweer? Dat betekent dat ik richting de 5 ga! Poe! Mag ik u dan toch nog een beetje stiekem feliciteren? Laten wij er morgen op drinken :-) En… en… nou ja, laat ik al mijn huidige Zen-inzichten maar even voor wat ze zijn… ik ben blij dat ik je ken! X

  Luna

  Luna

  16-01-’06 21:01

 1. En je krijgt morgen een fles port van me als je die kut, kut, kut smiley’s uit de reactie-mogelijkheid haalt…

  Luna

  Luna

  16-01-’06 21:02

 1. Wacht even: u heeft gekozen destijds voor de tennisclub, en de popscene ( iets met kikkers?) en zeker de open inrichting ( komen die kikkers weer) en laten we die kikkers ook weer bij de carnavalsvereniging terugvinden…..

  Opa-Buiswater

  Opa-Buiswater

  16-01-’06 21:08

 1. Oh ja, en even voor Luna:
  ;) ;) :-)

  Opa-Buiswater

  Opa-Buiswater

  16-01-’06 21:09

 1. @Luna: Mie toe!! Enne… een witte graag..!;-)

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  16-01-’06 22:44

 1. Ik zie geen smiley’s…

  paul

  paul

  (URL)

  16-01-’06 23:08

 1. Volgens mij was het broeikast effect nog erger geweest dan nu het geval is. Willem Alexander zou al koning Willem de vierde zijn, Gerard Joling was minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap geweest en schavuit.com zou er waarschijnlijk anders uit hebben gezien
  Met terugwerkende kracht van harte.

  Schavuit

  Schavuit

  (URL)

  17-01-’06 05:58

 1. Hahaha! Hoera! Wat je met een flesje port al niet kan bereiken! Tot straks!

  Luna

  Luna

  17-01-’06 11:39

 1. Ja echt belachelijk dat ik je site nu voor de 2e keer op moet nemen in mijn linkssectie ;). Anders dan dat is mijn leven Suffie-invloed-loos..maar dat is blijkbaar wat je wilt, dus prijs je met mijn reactie gelukkig :)

  Jay

  Jay

  (URL)

  21-01-’06 03:36

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.