Bijna

Geen reacties

Die nacht schrok ik wakker met het visioen in mijn hoofd van een kerk, een lelijke betonnen puist in het rustieke centrum van een mij onbekende vestingstad. Liggend op mijn rug ontstond in mijn geest een fantasie over een schatkaart, verborgen tussen de bladzijden van een oud boek, een kaart die de ligging van de stad en de kerk uit mijn visioen onthulde. Op de achterzijde van de kaart stond beschreven hoe zich in een geheime kamer in de kerk een zilveren kist bevond die een schat bevatte van onmetelijke rijkdom en intens geluk. De sleutel van de kamer lag verstopt onder een steen naast het altaar en de kist werd bewaakt door twee engelen die nimmer sliepen.

De volgende morgen liep ik naar zolder en dook in een kartonnen doos vol oude boeken uit de erfenis van mijn moeder. Tussen de bladzijden van ??n van de prutsromannetjes die zij placht te lezen vond ik een kaart met een routebeschrijving. Ik stapte in mijn auto en reed aan de hand daarvan naar een vestingstad in het midden des lands, waar ik in het centrum de betonnen kerk aantrof, die mij angstig vertrouwd toescheen. Na een praatje met de koster liet deze mij binnen om even rond te kijken en al gauw ontdekte ik een losse steen naast het spreekgestoelte waaronder ik een oude, verroeste sleutel aantrof.

Na enig zoeken ontwaarde ik in een donkere hoek de vage contouren van een deur, die krakend naar binnen scharnierde nadat ik het slot met behulp van de gevonden sleutel had geopend. Midden in de kamer zag ik in het van achter mij invallende licht een kleine, zwart uitgeslagen, zilveren kist staan.

Maar er waren geen engelen.

Geen engelen....!

Ik liep naar buiten, ontgoocheld en gedesillusioneerd, en veegde al lopende naar mijn auto een traan weg die over mijn wang rolde. Ik bedacht mij dat mijn leven een stuk gemakkelijker zou verlopen als ik fantasie en realiteit wat beter uit elkaar leerde houden...

Door Suffie

Zaterdag 11 Maart 2006 te 3:16 pm

Geplaatst in Vroegâh

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.