Van de dwerg, het boek en het bloed

Twee reacties

Wat mij betreft is er wel degelijk een zeer direct verband tussen hedendaagse literatuur en het broze hormonale evenwicht van de Nederlandse man. Dan heb ik het niet over de verantwoorde semi-erotica van Wolkers of Heeresma, maar in dit geval over het werk van Arthur Japin, de man die dit jaar het boekenweekgeschenk, "De Grote Wereld" mocht schrijven.

Nu is op zich "De Grote Wereld", het verhaal over twee "kleine mensen" die aan het begin van de tweede wereldoorlog hun dorpje moeten verlaten om als "lilliputters" de boze buitenwereld te trotseren, weinig erotiserend. Eerder doel ik op schrijfster/ex-model Susan Smit, die vanmorgen vroeg bij "Goedemorgen Nederland" op zwoele toon het werk van Japin besprak en dit met zo veel verve en vuur deed, dat ze terstond met stip binnenkwam op mijn exclusieve lijst van vrouwen die ik graag eens enkel en alleen met behulp van mijn tanden zou willen ontkleden.

Behalve schrijfster van romans en artikelen in de betere damesbladen en literair recensente van het eerder genoemde televisieprogramma, is Susan -zo vertelt de bio op haar website- bovenmatig ge?nteresseerd in hekserij. Dat komt dan niet verkeerd uit! Wat mij betreft mag ze gerust een keertje langskomen om voor te lezen uit de laatste Harry Potter, terwijl ik haar aanbied mijn eenzijdig gewortelde Nimbus 2000 te bestijgen. Daarmee voldoe ik namelijk meteen aan de laatste literaire trends!

Jongeren lezen steeds minder, heeft een onderzoek in het kader van de boekenweek dit jaar uitgewezen, slechts 16% van alle ondervraagde jongeren wisten van het bestaan van de boeken week af! Opvallend aan dit onderzoek was wel dat steeds m??r jongeren er voor kiezen om een boek, voorgelezen en wel, op CD aan te schaffen of bij de bibliotheek te lenen. Waar het fenomeen luisterboeken tot voor kort voornamelijk in het domein der slechtzienden "thuis" hoorde (o.a. de zn. Daisy CD-roms), is het nu heel normaal om in de file even een stukje "Da Vinci Code" of "Turks Fruit" te luisteren.

Op zich geen verkeerde ontwikkeling, zeker niet als ik kijk naar mijn eigen literaire ontwikkeling in de afgelopen jaren. Was ik namelijk als puppy een fanatiek consument van het betere boek, tegenwoordig gun ik mijzelf in alle jachtigheid nauwelijks de tijd om de ochtendkrant door te bladeren, laat staan dat ik me aan iets dikkers waag. En dat zou wellicht anders zijn als ik de mogelijkheid zou benutten om mijzelf te laten voorlezen. En mits voorgelezen door de juiste dame, zou het niet ondenkbaar zijn dat ik me zelfs zou werpen op het werk van Arthur Japin! Hoewel ik eerder denk dat Leonard Roggeveen's klassieker "Okkie gaat verhuizen" nog n?t van het niveau is dat mijn van bloed ontrokken brein in die specifieke situatie kan bevatten...

Door Suffie

Woensdag 15 Maart 2006 te 1:56 pm

Geplaatst in Default, Seks & Lust

twee reacties

 1. Je bent een vuns, maar wel een hele grappige ;-)

  The Gaucho

  The Gaucho

  15-03-’06 16:26

 1. Het karma-voten werkt nog niet zo goed, heer Suf. Ik vond hem GOED, voor wat het waard is (halve stroopwafel?).

  The Gaucho

  The Gaucho

  15-03-’06 16:28

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.