Modern management

Zeven reacties

Als leidinggevende is het goed om zo af en toe even de touwtjes aan te trekken en de puntjes op de i te zetten. Om zaken die misschien even wat minder aandacht hebben gehad weer even helder te krijgen en nog even wat slippertjes en onregelmatigheden onder de aandacht te brengen. Dan is het ook goed om er nog even op te wijzen hoe de verhoudingen en verantwoordelijkheden ook al weer liggen en je verwachtingen nog even ondubbelzinnig op tafel te leggen.

Ik vind het zelf fijn om dat soort dingen in een persoonlijk gesprek met eenieder af te handelen, maar als de kudde zo groot wordt dat je alleen d??r al een dagtaak aan hebt, dan schiet het fenomeen individueel functionerings- en voortgangsgesprek z'n doel een beetje voorbij en wordt het misschien goed om eens te denken aan een wat modernere manier van massacommunicatie: email!

Dus dan maak je een fraai digitaal epistel waarin je spreekt over teamspirit, commitment en een gezamenlijke missie, over draagvlak en loyaliteit, over inzet en integriteit en over de kracht van de individuele bijdrage in een team waarin het totaal meer is dan de som der delen. Dan schrijf je over persoonlijke ontwikkeling, over professionaliteit en collegialiteit, maar ook over groepsdynamica, over bewegen, over veranderingsmanagement en over hoe stilstaan hetzelfde is als achteruitgang. En dan leg je nog eens uit hoe je het ook al weer wilt hebben, waar je grenzen liggen en hoe je gedrag en productie aan consequentie koppelt. En uiteindelijk druk je op de verzendknop...

Dan wacht je rustig op de eerste reactie, een mailtje met dezelfde titel, maar voorafgegaan door "Re:". En dan komt dat mailtje en je klikt deze open. En vervolgens lees je het antwoord, in het blauw:

"Heb je nog geneukt?"

Dan pak je je agenda en berekent hoeveel individuele gesprekken je in een dag kunt proppen zonder na drie weken in een totale burn out te geraken. Want interactie is en blijft de sleutel tot effectief leiderschap...

Door Suffie

Vrijdag 17 Maart 2006 te 10:16 pm

Geplaatst in Default

zeven reacties

 1. Maar heb je nou nog geneukt of niet?

  Luna

  Luna

  18-03-’06 12:22

 1. Ik vind m briljant!

  karin

  karin

  (URL)

  18-03-’06 12:53

 1. Promoveer deze man of vrouw subiet ! Die heeft tenminste zin voor realiteit en maakt op voorhand al een einde aan oeverloos ge-oh, waaronder die zgn. functioneringsgesprekken vallen.

  Martin

  Martin

  (E-mail )

  18-03-’06 14:06

 1. Whahaha. Tja, sommige dingen werken nu eenmaal alleen via de omslachtige weg. Ik moet ook eerlijk toegeven dat ik dergelijke mail altijd direct naar mijn “ja-ja-bla-bla” inbox verplaats.

  Schavuit

  Schavuit

  (URL)

  19-03-’06 09:58

 1. Dus omdat jij niet geneukt hebt, krijgt iedereen een individueel gesprek? ;)

  CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  23-03-’06 04:18

 1. Zes maal ‘even’ in de eerste alinea… Is dat managementtaal? ;-)

  Verbal Jam

  Verbal Jam

  (URL)

  25-03-’06 17:23

 1. Schitterend! Ik kijk nu al uit naar het volgende gelijkaardige mailtje van mijn baas.

  Deejz@y!

  Deejz@y!

  (E-mail ) (URL)

  25-03-’06 21:28

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.