/dev/null

Vier reacties

De setting is een vierkant polyester vlot, drijvende op zo'n honderd meter uit de kust, ergens in de golf van Genua. Een zware ketting naar een verbleekte, ooit rode boei moet voorkomen dat ik langzaam wegdrijf over zee, richting Corsica. Ik laat de zon mijn huid drogen, ze laat een microscopisch dun laagje zout achter dat zachtjes weerstand biedt als ik me beweeg. Ik laat me wiegen door het water dat me zacht klotsend tegen de zijkanten van het vlot zoete woordjes toefluistert die verder niemand verstaat, soms verstoord door wat voorbijwaaiende flarden badplaatsrumoer vanuit de richting van het vaste land, maar nooit onverstaanbaar.

Volkomen vrij van blokkades laat ik mijzelf afzinken in mijn onderbewuste. Geen baas die aan me trekt, geen school die op me wacht, geen ouder die mij beperkt en geen lief die me claimt. Ik lig stil, de stroming heeft geen vat op mij. Ik dobber in de richting van mijn toekomst, slechts gestuurd door de draaiing van de aarde. Aan het einde van de reis wacht mij de avond, met vrienden zonder verplichtingen, etend en drinkend onder een mediterrane sterrenhemel vol geuren en beloftes. Even voel ik mijn lippen krullen als ik denk aan de fles Vecchia Romana die van hand tot hand gaat, de muziek op het strand, het meisje waarmee ik vrij zonder ooit verbonden te worden en de nacht die zal volgen zonder mijn leven te belasten.

Dan vervaagt de wereld in een blauwe hemel en bereikt mij het moment dat ik volkomen vrij ben van mijn gedachten. Volledig vrij, zonder te weten dat dit moment eenmalig zal zijn. Een volmaakt leeg hoofd, zonder enig actief bewustzijn.

Zo zou de dood moeten zijn...

Door Suffie

Maandag 01 Mei 2006 te 10:03 am

Geplaatst in Vroegâh

vier reacties

 1. Het leven, bedoel je.

  Marloes

  Marloes

  (URL)

  01-05-’06 10:58

 1. En toen ging de wekker.

  Rick de Kikker

  Rick de Kikker

  (URL)

  01-05-’06 14:07

 1. Daar kan ik mee leven.

  frédéric

  frédéric

  (URL)

  01-05-’06 17:58

 1. Nice dream…

  Nova

  Nova

  (URL)

  01-05-’06 18:06

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.