Gesloten systemen

Twee reacties

Omdat de geschiedenis van de cinematografie zich niet beperkt tot Eisenstein, Lang, Bardot of de gebroeders Lumi?re, heb ik mij van de week bijzonder vermaakt met een aantal erotische meesterwerkjes uit de late jaren '70, begin jaren '80. Los van het feit dat hierbij duidelijk te zien is dat de ontwikkelingen met betrekking tot montage, tempo, cameravoering en styling niet stil hebben gelegen, vielen mij twee dingen enorm op: de gedweeheid waarmee de borsten van de dames zich onderwierpen aan de normaal geldende natuurwetten als zwaartekracht en inertie, alsmede de enorme bossen schaamhaar waarmee ze in die tijd rondliepen.

Met name dat laatste intrigeerde me, dat zelfs een actrice als , die in die tijd toch werd beschouwd als de allereerste echte schoonheid binnen het genre, zich manifesteert als een soort assistente van Hans Kaz?n die de verdwijntruck met een bouvierpup niet helemaal goed heeft begrepen. Dan vraag ik me toch af of ik in die tijd ?f met m'n ogen dicht heb lopen rondneuken, of dat de ethische normen op dat gebied zo langzaam zijn ge?volueerd dat we er gewoon in zijn meegegroeid.

Nu ben ik zelf een aanhanger van de theorie van gesloten universa. Dat wil zeggen dat indien er zich twee afwijkingen binnen een gesloten systeem ontwikkelen, dat het dan logisch is om bij het vaststellen van een oorzaak eerst naar het causale verband tussen die twee afwijkingen te kijken. Ook in dit geval is het naar mijn mening logisch om het inperken van schaamhaar bij pornoactrices, zoals dat in de afgelopen jaren heeft plaatsgevonden, af te zetten tegen een andere evolutie: de ontwikkeling in grootte en stijfheid van de tieten van deze dames, zoals die in de loop der jaren duidelijk in dit soort films naar voren komt.

Zelf durf ik de conclusie niet te trekken, ik zou nooit meer naar een vergrootte borst kunnen happen zonder daarna niet eerst luidruchtig mijn keel te schrapen. Maar ??n specifiek geval kan hier niet ongenoemd blijven: als er nu ?cht g??n sprake is van silliconen- of vetinjecties, dan vraag ik me toch ernstig af wat Georgina Verbaan in de afgelopen jaren heeft gedaan met haar afgeschoren schaamhaar...!

Door Suffie

Dinsdag 02 Mei 2006 te 09:45 am

Geplaatst in Seks & Lust

twee reacties

 1. Briljant….!!!

  Opa-Buiswater

  Opa-Buiswater

  02-05-’06 11:07

 1. Na diepgaande studie en vooral nader inzien ben ik van mening dat de oorzaak ook kan liggen in de klimaatsverandering en dan vooral het kappen van de oerbossen…??

  Opa-Buiswater

  Opa-Buiswater

  02-05-’06 23:47

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.