Een schild van haren

Acht reacties

Sinds vorig jaar zomer vecht ik een tamelijk onbenullig, maar behoorlijk hardnekkig arbeidsconflict uit met mijn naasthogere chef. Iedere dag bij de afsluiting van ons ochtendgebed (in onze organisatie zijn engelse termen als 'meeting', 'levelen' en 'breefing' absolutely not-done!) laat hij een misprijzende blik over mijn aanminnige gelaat glijden om vervolgens te bitsen: "Wanneer haal je dat gekke plukje nou eens weg? Moet ik hem er even voor je af trekken?"

Dat "gekke plukje" is mijn Zappa-groeisel, het minuscule sikje dat ik al enige tijd tussen mijn mond en kin onderhoud om wat artistieker over te komen. Maar het is meer. Het is ook mijn karma, mijn persoonlijkheid, mijn talisman en het brandpunt van mijn libido. Mijn vriendinnen aanbidden het, mijn vrienden haten het en vreemden wenden er vol ontzag hun blik voor af. Mijn "gekke plukje" is de kern van mijn bestaan, mijn ik, mijn mojo, de matrix van Suffie! En dus volgt er van mijn kant steevast een sappige opmerking retour over de shag die nog tussen zijn tanden hangt, het ranzige aroma dat vrijkomt als hij te grote stappen neemt en zijn verstandelijke manco ten opzichte van het gemiddelde pantoffeldiertje, waarop hij sardonisch grijnst, mijn cheffin geamuseerd giechelt en de dag verder zijn loopt neemt.

Maar goed, goddelijke inspiratie schept ook ondoorgrondelijke wegen. Gisteravond conflicteerden mijn zoon en ik over het consequent dragen van zijn beugel, en daarbij stapte ik met open ogen in de aloude valkuil van de onderhandeling. Toen ik hem in wanhoop toeriep wat ik moest inleveren om te maken dat hij iedere nacht tot aan de ochtend zijn beugel in zou houden, zette hij geheel onverwacht een roestige bijl in mijn rug: mijn Zappa-groeisel!

Op dat moment trad mijn geest tijdelijk buiten lichaam. Als een machteloze toeschouwer zag ik dat ik opstond en via de trap naar boven liep, richting badkamer. Ik zag dat ik een greep deed in de richting van mijn -multifunctioneel in gebruik zijnde- scheermes (met drie mesjes voor een n?g gladder effect, maar niet met ingebouwde vibrator, dat gaat me dus echt te ver, hoewel het wel verklaart waarom de "Brazilian" d? look van deze zomer dreigt te gaan worden) en vervolgens zag ik tot mijn verbijstering in de spiegel hoe het knooppunt van mijn zijn in een enkele haal veranderde in een warreling van haartjes die een roemloos einde vond in mijn wasbak.

De ridder die zijn schild ziet versplinteren door een welgemikte slag van zijn tegenstander mokt of zeurt niet, maar past zich aan en vertrouwt op zwaard en lans. Evenzo oefende ik vanmorgen, op weg naar mijn werk, mijn meest strijdbare blik zeer intensief in de binnenspiegel van mijn auto (hetgeen mij even later bij het invullen van het schadeformulier z??r van pas bleek te komen) om mij maximaal voor te bereiden op de onverbiddelijke hoonaanval die mij ten deel zou gaan vallen. Maar die bleef dus, tot mijn grote verbazing, volledig uit. Ons dagelijks ochtendgebed verliep deze keer kort en zakelijk, mijn naasthogere beperkte zich tot een verbale oorvijg over mijn laatste budgetoverschrijding en vervolgens ging iedereen tot mijn grenzenloze ontzetting gewoon aan het werk!

Als je gewend bent de strijd met open vizier tegemoet te treden en deze tot de laatste druppel bloed uit te strijden dan is simpelweg genegeerd worden iets als de dood in bed. En dus zocht ik aan het eind van de dag alsnog de confrontatie en stortte een ware vloed aan verwijten en beschuldigingen over de voeten van mijn opponent heen. Met zijn meest schaapachtige blik, vol verblufte verbazing keek hij me aan en liet zich vervolgens fijntjes ontvallen: 'Oh, nu je het zegt. Weet je, eigenlijk begon ik n?t aan dat plukkie te wennen...!'

Alle weersvoorspellingen ten spijt, weet ik het nu al: dit wordt een lange, hete zomer...

Door Suffie

Maandag 29 Mei 2006 te 4:06 pm

Geplaatst in Default

acht reacties

 1. Ik heb enige weken geleden al mijn gezichtsbeharing verwijderd.
  Al mijn gezichtsbeharing?
  Nee, een klein plukje bleef moedig weerstand bieden aan de overheersing van het scheermes. En laat het nou net zo’n zappiaans plukje onder mijn onderlip zijn. Ik draag het vaandel voort en zal de eer van alle plukjes met eer dragen.
  Per slot van rekening heeft ook een onderlip recht op schaamhaar.

  Schavuit

  Schavuit

  (URL)

  29-05-’06 17:55

 1. Zo’n “Zappiaans plukkie” heet een goatee. En het engelse woord breefing is bij ons ook verboden hoor!

  The Gaucho

  The Gaucho

  30-05-’06 12:27

 1. Aaahh, dan heb je tenminste geen gek wit plekje in september, ?ls je nu tenminste nog geen zon gehad hebt…

  FlowerGirl

  FlowerGirl

  31-05-’06 17:10

 1. Laat eens zien hoe het er nu ziet????

  Vitrage

  Vitrage

  (URL)

  01-06-’06 13:06

 1. Een oordeel is snel gemaakt :)

  svemic

  svemic

  (URL)

  01-06-’06 22:28

 1. gelukkig ben je van het mannelijke soort, anders zou het wel heel erg worden ;)

  CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  03-06-’06 04:23

 1. och verhip, vergeten uit te klappen. Een huishouden vol chantage zie ik? ;)

  CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  03-06-’06 04:24

 1. Geweldig leuk verhaal!

  Verbal Jam

  Verbal Jam

  (URL)

  04-06-’06 22:23

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.