Het venijn en de staart

Eén reactie

"Trek je shirt maar even uit" zei hij. En dus deed ik dat, want als een huisarts zoiets aan je vraagt mag je er van uitgaan dat hij daar nobele bedoelingen bij heeft, tenzij je samen in een vage tent in de Amsterdamse binnenstad zit, of je alleen iets aan je kleine teen mankeert. Onbarmhartig begon hij met harde, priemende vingers in mijn ribbenkast te prikken.

"Doet dit pijn?"
"Nee.."
"En dit?"
"Nope.."
"Deze dan..?"
"Aaaaauuwww!!"
"Is dat een 'ja'..?"
"Humpf!!"

Met de achteloosheid van een belastingambtenaar die net een miljoenenaanslag had uitgedraaid gebaarde hij dat ik mijn shirt weer mocht aantrekken. "Niets aan de hand, gaat vanzelf weer over" zei hij. "Je zwevende ribben zijn ge?rriteerd, misschien een verkeerde beweging gemaakt of je buikspieren iets geforceerd..?" Verwachtingsvol keek hij me aan, alsof hij verwachtte dat ik in geuren en kleuren ging uitweiden over een wat ruw verlopen triootje of een flinke matpartij met iemand van het Koninklijk huis. In plaats daarvan schonk ik hem mijn meest schaapachtige blik, waarop hij enigszins teleurgesteld op een briefje begon te krabbelen, onderwijl mompelend dat ik mij in ieder geval nergens zorgen om hoefde te maken.

Toen hij me nog geen twee minuten later de hand schudde en de spreekkamer uitliet, drukte hij me nog even een papiertje in de knuisten. "Ga volgende week even naar de r?ntgen voor een thoraxfoto met rib-detail" zei hij opgewekt. "Gewoon om even uit te sluiten dat het ??n of andere uitzaaiing van iets kwaadaardigs is of zo. Tot kijk en de groeten aan je vrouw...!"

Op straat staarde ik vele ogenblikken lang naar het papiertje in mijn handen. "Prettig weekend" fluisterde ik zuur tegen de groeiende bal in mijn buik...

Door Suffie

Vrijdag 28 Juli 2006 te 2:17 pm

Geplaatst in Rotting en Verval

Eén reactie

  1. Dat ga je toch niet menen he? (Dat hij dat zo zei?)

    karin

    karin

    (URL)

    28-07-’06 17:48

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.