Vakantie (4)

Tien reacties

Als er één ding in staat is om het broze zelfbeeld van een gemiddelde werknemer grondig en voorgoed te vermorzelen dan is het wel de wetenschap dat iemand voor geen enkele baas onmisbaar is.

Toen ik mijzelf gisteravond onder toezicht van mijn therapeut toestond om éven mijn werkmobieltje aan te zetten om mijn voicemail en berichtjes te checken, werd ook ik getroffen door deze doodsklap der doodsklappen: er stond geen enkel berichtje of belletje van mijn werk op! Feitelijk stond er zelfs maar één berichtje op en die was van een vriendinnetje dat mij ondertussen ook al op mijn priv?-GSM had bereikt, uiterst welkom maar ook absoluut niet te relateren aan welke werkomstandigheid dan ook!

De situatie liep vervolgens nog erger uit de hand toen ik in paniek mijn cheffin thuis opbelde met de wellicht iets te vage mededeling dat ik zonder onze dagelijkse contacten niet bij machte was als maatschappelijk persoon te functioneren, waarop ze me onmiddellijk uitnodigde om -met medeneming van een prettige fles wijn- even bij haar langs te komen. Gelukkig waren mijn gezin en mijn therapeut bij machte mij er van te overtuigen dat deze uitnodiging nooit zou leiden tot een oplossing van mijn geestelijk lijden, daar ik bij mijn cheffin wellicht verwachtingen schiep die niets met het werk te maken hadden.

Het gaat nu iets beter. De GSM staat weer uit, maar vanmorgen belde mijn therapeut reeds met de mededeling dat er onder de huidige omstandigheden uiteraard geen sprake kon zijn van de eerder voorgestelde afbouw van medicatie.

Door Suffie

Woensdag 02 Augustus 2006 te 11:45 am

Geplaatst in Default

tien reacties

 1. Als het kon zou ik wel iets willen inspreken op je voicemail…

  Tirza

  Tirza

  (E-mail ) (URL)

  02-08-’06 14:57

 1. Ik ben wel eens een half jaar ‘van de zaak weggeweest’. Vooraf had ik een paar A4’tjes volgeschreven met alles wat er liep en wat er moest gebeuren. Keurig per onderwerp gesoorteerd met alle namen en telefoonnummers van betrokken personen etc etc. (misschien lijk ik een beetje op jou kuch)…

  Toen ik weer terugkwam was er nog niet een kwart van de dingen op mijn lijst door iemand opgepakt.

  … En de zaak draaide nog steeds ;o)
  en ik merkte dat ik geenszins onmisbaar was
  en dat mijn werk dus allemaal een stuk makkelijker kon…

  Mijn zelfbeeld is er niet door verbrijzeld. Ik ben juist gaan beseffen dat ik meer ben dan mijn werk en ik maak me veeeeeeeeeeeL minder druk (bij tijd en wijle dan ;o))

  Jannie

  Jannie

  (URL)

  03-08-’06 12:13

 1. Hmm, heeft dat werkmobielke tjekken iets te maken met de hoop op een leuk noodgeval?
  http://www.nu.nl/news/794867/122/Sekshon..

  :-))

  Marti

  Marti

  (E-mail ) (URL)

  03-08-’06 18:47

 1. Lekker toch juist? Dat men je niet belt! Of wil je stiekem erg nodig zijn?

  karin

  karin

  (URL)

  04-08-’06 10:35

 1. @Jannie: Ik ben ook een stuk losser geworden, tegenwoordig ga ik met vakantie… ;-)

  @Marti: Geen politie over de vloer in Huize Suffie! Dat los ik zelf wel op….

  @Karin: Ach, denken we niet allemaal een beetje dat de nulmeridiaan door onze bips loopt… ;-)

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  04-08-’06 10:52

 1. @Suffie: :-)
  OT: tjek meel!

  Marti

  Marti

  (E-mail ) (URL)

  04-08-’06 14:05

 1. @Marti: F5…F5…

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  04-08-’06 21:01

 1. Och, de allereerste seconde dat ik mij ziek melde op mijn werk (na drie jaar) werd ik ontslagen en kreeg elke collega een spreekverbod tegen me uitgevaardigd. Die paar weken gaan je uiteindelijk wel lukken ;) Wel een beetje sneu voor cheffin hoor, die zit nu nog met haar glaasje en bijpassende jarretels te wachten?

  CiNNeR

  CiNNeR

  (E-mail ) (URL)

  06-08-’06 03:20

 1. Hoeveel werkmobieltjes heb (had) jij?

  Si iS

  Si iS

  (E-mail )

  08-08-’06 17:08

 1. Het worcaholisme strekt zich niet uit tot je log zeker ;)

  CiNNeR

  CiNNeR

  (E-mail ) (URL)

  11-08-’06 03:13

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.