Nieuwe onrust

Zeven reacties

'Niet dat ik je weg wil hebben', mailde mijn cheffin mij in mijn vakantie, 'maar volgens mij is d?t ?cht iets voor jou!'

'D?t' was een intern te vergeven functie, waarvan ze de omschrijving als bijlage had meegestuurd. Een functie voor de tijd van drie jaar die me aan het hoofd zou zetten van een afdeling met een behoorlijk uitdagend doel. Een functie die ik buiten de waan van de dag zou kunnen uitvoeren, die me in een hogere salarisschaal zou brengen en die me verantwoordelijk zou maken voor een vooral politiek gevoelig proces. Een functie die me het land in zou brengen, kansen zou geven waar ik anders alleen maar van kon dromen. Kortom, een functie die te mooi was om waar te zijn.

Als bazen je wijzen op een andere functie dan kan dat over het algemeen twee dingen betekenen: ?f ze willen je h??l graag kwijt vanwege het feit dat je geen fuck uitvoert, je herhaalde en ongedekt budgetoverschrijdingen, je nog nooit gehaalde target, je niet-begrepen humor, je vermeende erecties tijdens vertrouwelijke gesprekken onder vier ogen, je drankkegel in de ochtend en/of je interesse voor de geslachtsdelen van je vrouwelijke ondergeschikten, ?f ze zijn werkelijk begaan met de voortgang van je loopbaan, zien dat je op je nieuwe positie zoveel voor het bedrijf kunt betekenen dat zij er b?ter van kunnen worden, ?f begrijpen dat een collegiale relatie die uitsluitend is gebaseerd op brute seks alleen te handhaven is als de beide betrokkenen niet op dezelfde afdeling werken.

Daar ik eigenlijk geen enkele optie naar eer en geweten kon uitsluiten, besloot ik er een onderzoekje aan te wagen en mailde een reply: 'Mag ik dan over drie jaar wel weer bij je terug komen?' En ik wachtte. En ondertussen dacht ik na over de betekenis van een 'ja' of 'nee'. Nog niet zo heel lang geleden werd ik op mijn vorige werkplek gedwongen tot verkassen, hetgeen gepaard ging met een onverkwikkelijke en onvoorspelbare reeks gebeurtenissen en procedures die men in de huidige tijd vermoedelijk succesvol zou kunnen nomineren voor de 'Paarse Krokodil Bokaal'. Een situatie die me dwong tot een langdurige reeks zinloze, kansloze en twijfelachtige sollicitaties op afdelingen en onderdelen waar ik nog niet dood gevonden zou willen worden, alleen maar om daar vanwege beleid, procedures en papieren visies te worden afgewezen, keer op keer. Totdat ik mij dwars tegen alle protocollen en voorschriften in meldde op mijn huidige werkplek en daar als De Verlosser naar binnen werd gesleept.

Maar ik h?b dus iets met solliciteren. Iets dat me beschermt tegen al te onstuimige opwellingen, maar ook remt in mijn gezonde ambities. En dat deed me twijfelen...

Ondertussen arriveerde een korte mail met een luide 'pling' in mijn mailbox: 'Jij altijd', stond er in. Nou, in godsnaam dan maar...

Door Suffie

Woensdag 30 Augustus 2006 te 10:52 am

Geplaatst in Default

zeven reacties

 1. Jeuheuj! Zet ‘m op!

  Eric

  Eric

  (URL)

  30-08-’06 11:18

 1. Het hele PD-pakket weer uit de kast getrokken! Hier branden kaarsjes (vanille) & wierook. Jullie pakket mag ook uit de kast: maandag solli-afspraak …

  Marti

  Marti

  (E-mail ) (URL)

  30-08-’06 15:09

 1. Ook even een welgemeend “jeuheuj!” voor Marti. :-)

  Eric

  Eric

  (URL)

  31-08-’06 11:02

 1. Eric, moet er voor jou ook nog ge-jeuheud worden??

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  31-08-’06 11:12

 1. Nog even niet. Mijn tijdelijke klus is wel bijna afgelopen, maar er komt er meteen weer een achteraan, als het goed is. Tegen de tijd dat ik een jeuheujbrgade nodig heb, laat ik het wel even horen… ;-)

  Eric

  Eric

  (URL)

  31-08-’06 14:30

 1. Ik jeuheu gewoon ff mee!

  svemic

  svemic

  (URL)

  31-08-’06 14:47

 1. Kwoot Eric: “maar er komt er meteen weer een achteraan” JEUHEU!

  marti

  marti

  (E-mail ) (URL)

  31-08-’06 18:22

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.