Elimineren

Geen reacties

Ze keek me recht in de ogen en haar gezicht veerde overeind. 'H?, hallo (..)!! Hoe is het met jou! ', riep ze enthousiast, bijna blij zelfs.

Het zweet brak me uit. Ik wordt wel eens vaker voor anderen aangezien, maar daar waar hier boven de puntjes staan, noemde zij mijn naam. En dat was op zich een re?le aanwijzing dat zij het wel eens bij het rechte eind zou kunnen hebben. En het vervelende was dat ik geen idee had wie ze was...

Na een kort moment van paniek, hooguit enkele tienden van een seconde, schakelde mijn hersenmassa automatisch over op Suffie's Emotieve Eliminatie Module. Een speciale wetware plugin begon razendsnel al mijn opgeslagen herinneringen te scannen op aanwezigheid van enige mogelijkheid tot herkenning. Ze was redelijk aantrekkelijk, dus ik kon een onbekend stukje familie uitsluiten. Ze keek helder en zelfbewust uit haar ogen, dus ook mijn werk viel af. Kennissen van Suffinnetje? Nee, deze was me dan vast wel bijgebleven. Iemand uit de buurt? Iemand van de kapper? Ik liep snel mijn vriendinnetjes af: LindaIrisMirjamMariekeJolanda MoniqueCarinaJos?Yvonne DitteMartjeBrendaMarjoleinJacquelineJeanne...Nope... Vakantie? Itali?? Nee, te blond. Thailand? Te groot..Tunesi?? Te plat..

Uiteindelijk besloot ik dat de herinneringen aan deze prettige dame waren verdrongen in verband met een onverwerkt trauma, danwel waren verdwenen onder invloed van alcohol en/of geestverruimende middelen. Even overwoog ik om met een vriendelijk gezicht te antwoorden dat ze me ongetwijfeld voor een ander aanzag, maar die naam... dat zat me dwars. Ik riskeerde een sc?ne, of een voor beide zijden genante vertoning, en mogelijk zelfs een klap op mijn bek!

Ik besloot over te schakelen op Empirische Interactie. Mogelijk dat enige conversatie tot voldoende informatie zou leiden om tot een positieve herkenning te komen...

Ik trok een blij gezicht, 'Meid, dat is een tijd geleden..!!'

Gelukkig, dat hielp..

Door Suffie

Dinsdag 12 Februari 2002 te 6:30 pm

Geplaatst in Het leven

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.